Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Voetbalster Femke Wiedeman maakt de overstap naar Amerika!

Voetbalster Femke Wiedeman maakt de overstap naar Amerika!

De women’s soccer head coach van de Dodge City Conqs kan niet wachten op de komst van Femke Wiedeman. Hij zal nog heel even moeten wachten, Femke vertrekt namelijk bijna naar Amerika!

Femke begon op 6-jarige leeftijd met voetballen in een jongens voetbal team bij GVVV, Veenendaal. Na twee jaar bij de jongens stapte ze over naar het meisjesteam van GVVV. Als aanvoerder van het team werd Wiedeman kampioen met het meisjesteam in een competitie met alleen jongensteam. Met dit team werd ze 7x kampioen van de competitie in de Hoofdklasse en Eerste Klasse. Als aanvoerder van de U13 won ze de KNVB Beker. Na jaren gespeeld te hebben bij GVVV maakt Femke in 2021 de overstap naar SV Saestum om in het meisjesteam U19 te spelen in de Hoofdklasse Top. Hier maakte ze haar debuut in de Dames 2 van SV Saestum. Naast de reguliere trainingen is ze begonnen met personal training om haar fysieke kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Komende zomer is het tijd om de overstap te maken naar Dodge City Community College.

De head coach van Dodge City Conqs, Javier Holguin, heeft zelf contact opgenomen met KingsTalent over Femke. Hij was meteen erg enthousiast over haar profiel en wilde graag met Femke in contact komen. Na een gesprek met de coach was Femke zelf ook enthousiast en heel positief over de school en de head coach. Javier Holguin liet ons weten: “I can’t tell you how excited I am that she will join our team!”. Naast Femke gaat er nog een voetbaltalent van KingsTalent naar Dodge City, later daarover meer…

Dodge City Community College ligt in Kansas en is opgericht in 1935. Op dit moment voetballen er nog geen Nederlandse speelster bij het women’s soccer team, maar daar komt komende zomer verandering in met meteen 2 talenten uit Nederland. De Dodge City Conqs spelen in de Kansas Jayhawk Community College Conference, de KJCCC. Ze spelen tegen onder meer Cowley College en Barton Community College.

Femke, heel veel succes en vooral veel plezier in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.