Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Van Limburg naar Pennsylvania met Teun Jacobs

Van Limburg naar Pennsylvania met Teun Jacobs

Twee maanden voor het afstuderen wist hij nog niet van het bestaan van KingsTalent. Nu staat hij voor een van de grootste uitdagingen in zijn leven. Teun Jacobs, zojuist SPECO afgestudeerd, begint op 11 augustus aan zijn droom. Voetballen en studeren in Amerika. 

 

 

Teun! Stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Mijn naam is Teun Jacobs, ik ben 21 jaar oud en woon momenteel in het mooie dorpje Arcen te Limburg. Hier woon ik samen met mijn ouders, broer, zusje en onze hond. Het afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de opleiding SPECO Sportcommunicatie aan de Fontys in Tilburg, waar ik 4 jaar lang samen met Tom Maas mijn studie heb doorlopen. Door zijn ervaringen en verhalen raakte ik geënthousiasmeerd en ben ik uiteindelijk ook bij KingsTalent uitgekomen. Ik voetbal al een jaar of 15 bij DEV-Arcen waar ik, los van enkele talenten- en scoutingsdagen bij VVV-Venlo en het KNVB Regioteam, de gehele jeugdopleiding heb doorlopen. Inmiddels speel ik al een aantal jaren met veel plezier en trots voor het 1eelftal en maak ik dus over een aantal weken de overstap naar East Stroudsburg University.

 

Kun je inzoomen op je voetbalkwaliteiten? Met welke profvoetballer mogen we je vergelijken?
Een vergelijking durf ik helaas niet te maken haha. Wel kijk ik ontzettend graag naar spelers zoals Luka Modric en Frenkie de Jong. Middenvelders die technisch vaardig zijn en altijd de drang hebben om vooruit te voetballen. Ikzelf ben iemand die zowel op het middenveld als achterin uit de voeten kan en graag de voetballende oplossing zoekt.
Verder ben ik vrij tweebenig en kan ik aardig timen in de lucht.

 

 

Over een paar weken stap je op het vliegtuig naar Amerika. Waar kijk je het meest naar uit?
Ik kijk het meest uit naar de combinatie topsport/studie. Het feit dat er alles in staat wordt gesteld om je zowel in de schoolbanken als op het veld optimaal te laten presteren lijkt me geweldig. Iedere dag trainen, studeren en leven met je teamgenoten op een prachtige campus met alle faciliteiten. Iets wat in Nederland bijna ondenkbaar is natuurlijk.
Daarnaast heb ik ook gewoon heel veel zin om wedstrijden te spelen en samen met je team voor het hoogst haalbare te gaan. Naast dat ik erg veel zin heb in het zijn van student-athlete heb ik ook heel veel zin om steden zoals New York, Philadelphia, Boston en Washington te bezoeken. In enkele van deze steden spelen we ook wat uitwedstrijden, dus dat lijkt me ook een geweldige ervaring.

 

 

 

Wat ga je het meest missen?
Uiteraard ga ik mijn familie en vrienden hier missen, maar ik denk dat de tijd vliegt en voor je het weet ben je alweer terug voor de Kerst. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren met een heel leuk team gespeeld hier in Arcen. Een groep met een geweldige sfeer onder alle spelers en stafleden, dus dat ga ik sowieso wel missen om daar geen onderdeel meer van te zijn. Echter heb ik ook al gemerkt dat het team van ESU een grote familie is, dus ik ben er zeker van dat ik ook daar ontzettend ga genieten van het voetbal.
Misschien dat ik deze vraag over een jaar nog een keer kan beantwoorden, omdat je het dan pas echt hebt ervaren.

 

 

In januari was je een van de deelnemers op onze showcase. Wat vond je van onze showcase? Heb je nog veel contact met andere jongens die deelnamen aan deze dag?
De showcase vond ik een hele leuke dag omdat je allemaal jongens leert kennen die voor hetzelfde avontuur willen gaan als jij. Daarnaast is het een perfecte dag om jezelf in de kijker te spelen voor aanwezige coaches en misschien nog wel belangrijker: beeldmateriaal verzamelen voor je highlightvideo. Het is natuurlijk maar een momentopname en je weet ook niet waar coaches naar komen kijken. Ik heb die dag zelf ook geen gesprek met een coach gehad. Toen mijn video na de showcase klaar was heb ik uiteindelijk met meerdere universiteiten contact gehad, dus wat dat betreft ben je ook niet afhankelijk van die dag.
Ik heb zeker nog contact met een aantal spelers met wie/tegen wie ik die dag heb gespeeld. Ik vind het ook leuk om andere ervaringen/verhalen van deze jongens te volgen en wie weet speel je het komend jaar tegen ze aan de andere kant van de oceaan.

 

 

 

 

Je sluit aan bij East Stroudsburg! Halve finalist van het Pennsylvania State Athletic Conference. Wat verwacht je van het voetbalseizoen?
Vorig jaar inderdaad halve finalist in de PSAC conference en uiteindelijk uitgeschakeld door West Chester, #2 van Amerika. Als ik de coaches en spelers met wie ik contact heb gehad mag geloven dan zijn de verwachtingen hoog. We hebben redelijk veel seniors die al weten hoe een kampioenschap eruit ziet en er komen ook flink wat eerstejaars bij die zich natuurlijk willen bewijzen. De concurrentie zal dus hevig zijn, wat het niveau naar mijn mening alleen maar ten goede zal komen. Ik hoop een mooi seizoen te gaan draaien met veel speelminuten. Welk resultaat dit met zich meebrengt wordt denk ik pas gedurende het seizoen duidelijk, maar ik verwacht wel dat de top van de conference ons doel gaat worden.

 

 

Het afgelopen jaar ben je afgestudeerd. Wat ga je komend schooljaar studeren?
Klopt. Het komende jaar zal ik mijn MBA in Sport Management gaan volgen. Deze Master sluit eigenlijk perfect aan op mijn Bachelor Sportcommunicatie die ik hier in Nederland heb behaald.

 

 

Waar zie je jezelf staan over 5 jaar? Voetbal / studie / werk?
Uiteraard hoop ik in de komende jaren mijn Master af te ronden aan ESU, terug te kunnen kijken op een hele mooie tijd en veel nieuwe mensen te leren kennen. Verder vind ik het lastig om te zeggen wat ik dan zal doen.
Twee maanden voordat ik afstudeerde wist ik nog niet eens van KingsTalent af en een klein jaar later sta ik voor een van de grootste avonturen van mijn leven, dus ik durf geen voorspelling te doen haha. Ik laat het wat dat betreft gewoon allemaal op me afkomen en ga echt gewoon genieten van de momenten die gaan komen.

 

Waar mogen we je midden in de nacht voor wakker maken?
Een nachtduik in het zwembad

 

Wat ga je het eerst doen als je op ESU campus arriveert?
Naast de standaard dingen die je zal moeten regelen als je arriveert denk ik dat ik als eerste gewoon over de gehele campus loop en naar het voetbalcomplex ga kijken. Beseffen waar ik ben en dan zo snel mogelijk beginnen aan alles wat het avontuur gaat brengen.

 

 

Wanneer vertrek je? En heb je er zin in?
Pre-season begint voor ons 18 augustus. Dit is omdat wij onze eerste officiële wedstrijd pas vrij laat spelen. Daarom komen we met het team en alle nieuwkomers al een week eerder bij elkaar voor wat onderlinge trainingen en teambuildingactiviteiten. 7 á 8 augustus vlieg ik ongeveer die kant op om alvast aan alles te wennen.

 

 

Wat vond je van de dienstverlening van KingsTalent?
De dienstverlening van KingsTalent was top. Vanaf begin tot eind hebben we intensief contact gehouden over hoe alles verliep en wat er nog moest gebeuren. Er komt zo veel bij kijken waar je in eerste instantie misschien niet eens over na hebt gedacht. KingsTalent heeft de contacten, ervaringen en het enthousiasme om talenten te begeleiden. Zonder KingsTalent had ik niet geweten wat er allemaal mogelijk was en nu sta ik gewoon aan het begin van het hele avontuur. Nogmaals dank dus daarvoor!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.