Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Union University legt voormalig NAC-verdediger Bart Diepstraten vast

Union University legt voormalig NAC-verdediger Bart Diepstraten vast

Union University, een zeer gewaardeerde universiteit uit Jackson, Tennessee, is volgend seizoen de thuishaven van Bart Diepstraten. De voormalig verdediger van NAC Breda tekende onlangs een contract en zal zijn rol bij het men’s soccer team combineren met een Business Administration opleiding.

Twee jaar geleden komt Bart Diepstraten in contact met KingsTalent. Destijds speelde de linksback nog in het geel zwart van NAC Breda, waar hij uiteindelijk vijf seizoenen speelt. Met het oog op de toekomst verdiept de jonge verdediger zich in de wereld van de student-athletes. Sporten en studeren op hoog niveau in Amerika, dat lijkt hem wel wat. Zeker aangezien Bart nog altijd droomt van een carrière als prof, zoals Marios Lomis dat ook deed toen hij de overstap maakte van de hoofdklasse naar Amerika.

Voordat Bart in de belangstelling raakt van NAC Breda speelt hij vanaf zijn vijfde in het groen van Baronie. Op tienjarige leeftijd wordt hij benaderd door de Eredivisieclub, waar hij een jeugdcontract krijgt aangeboden. Op het hoogste jeugdniveau van Nederland speelt Bart vervolgens tegen de grootste clubs uit Nederland zoals Ajax, PSV en Feyenoord. Dat Bart op een bijzonder niveau heeft gespeeld blijkt wel uit enkele namen waarmee hij de strijd aanging. Zo stond hij tegenover het elftal van Justin Kluivert en Matthijs de Ligt, beide ondertussen spelers van Ajax 1.

 

Ook op internationaal niveau speelt Bart in zijn jeugdjaren enkele fantastische wedstrijden. Op het International Neauville tournament neemt hij het met NAC U15 op tegen Benfica, Newcastle United, Nice, Nantes en Olympique Lyon. Een jaar later, op zestienjarige leeftijd, dringt Bart door tot de finale van de Nike Academy Most Wanted, waar slechts de beste 25 van de 1000 aangemelde spelers voor in aanmerking kwamen. Op dit event werden de spelers beoordeeld door professionele coaches en spelers beoordeeld op snelheid, techniek, tactisch inzicht en conditie.

Kortom, division II Union University heeft met de komst van Bart een echt talent weten te strikken. Ook naast het veld doet Union University er alles aan om het men’s soccer team naar een hoger niveau te tillen. Vorig jaar werd na tien seizoenen afscheid genomen van head coach Clovis Simas en werd voormalig assistent van North Caroline State University Steven Cox aangesteld als hoofdtrainer van de Bulldogs. In 2014 was Cox verantwoordelijk voor het samenstellen van een enorm succesvol elftal van North Caroline. Negen van zijn spelers maakten aan het eind van het seizoen de overstap naar het profvoetbal, waarvan twee naar de MLS. Als Steven Cox wederom met de zelfde zorgvuldigheid zijn ploeg voor volgend seizoen heeft samengesteld, dan is de kans groot dat we nog veel gaan horen van Bart Diepstraten in Amerika.

KingsTalent wenst Bart veel succes en plezier in Jackson, Tennessee! Wil jij ook voetballen en studeren in Amerika? Meld je dan nu aan!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.