Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Track & field atlete Kadidja is klaar voor haar American Dream!

Track & field atlete Kadidja is klaar voor haar American Dream!

Atlete Kadidja neemt ons mee in haar voorbereiding op haar aankomende avontuur in Amerika en vertelt over de keuzes die ze heeft gemaakt.

Wat weet je al van je nieuwe school Carson Newman en waarom besloot je naar deze school te gaan?
Ik weet van Carson-Newman dat het een christelijke universiteit is in Jefferson City, Tennessee. Het atletiek team komt uit in Division 2. Carson-Newman deed mij een goed aanbod en ik vond de manier van lesgeven op school erg fijn, wat belangrijke redenen waren om voor deze school te kiezen. Zo zijn de hoorcolleges in kleinere zalen, waardoor het persoonlijker voelt, wat ik fijn vind. Daarnaast kon ik het goed vinden met de track & field coach.
Waar kijk je het meest naar uit? 
Ik kijk het meest uit naar het leren kennen van nieuwe mensen en voor mezelf zien hoe Amerika echt is.

Wie of wat ga je het meest missen uit Nederland?

Ik ga iedereen uit mijn familie denk ik heel erg missen. Maar ik ga boven alles mijn kamer missen. Ik hou ervan om op mezelf te zijn, dus zit ik best vaak op mijn kamer. In Amerika kom ik in een kamer te zitten met iemand anders, wat natuurlijk super gezellig is, maar ik ga het missen dat ik dan niet meer op mezelf kan zijn.

Hoe reageerde je familie/vrienden op jouw aanstaande avontuur naar Amerika? 

Mijn familie wist eerst niet zeker of ik er serieus over was, maar nadat we het traject bij Kingstalent zijn gestart, begon het echt in te zinken bij ze. Iedereen steunt me heel erg en mijn vader en tante zijn er net als ik enthousiast over, maar mijn moeder maakt zich alsnog veel zorgen. Maarja dat doen moeders nou eenmaal. Daarnaast zijn mijn vrienden heel blij voor me en vinden ze het heel gaaf dat ik dit ga doen.
Wat spreekt jou het meest aan van de Amerikaanse cultuur?
Wat mij het meest aanspreekt is dat van sport een groot ding wordt gemaakt en Amerikanen helemaal all-out gaan als het om evenementen gaat en dat bijwonen lijkt mij een leuke ervaring.

Welke plekken wil je zeker gaan ontdekken in Amerika? 

Dit is mijn eerste keer in Amerika, dus ik zou eigenlijk alles wel willen zien. Ik wil sowieso steden als New York en Los Angeles gaan ontdekken, maar ook naar nationale parken en historische monumenten.
Wat denk je dat de grootste uitdaging zal zijn als je in Amerika bent? 
Mijn grootste uitdaging in Amerika zal denk ik zijn: het gewend raken aan het eten. Amerikaans eten komt in grote porties en zal heel anders zijn dan het eten thuis.

Ben je al helemaal klaar voor jouw American Dream? 

Ja, ik ben er meer dan klaar voor!
Wij wensen Kadidja heel veel succes in Amerik!
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.