Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even Voorstellen … Ties van den Eijnde (University of North Carolina at Pembroke)

ProfielfotoKingsTalent houdt de ontwikkelingen en ervaringen van Talenten in de Verenigde Staten van dichtbij in de gaten. Met enige regelmaat plaatsen we blogs, interviews en andere nieuwswaardigheden. Recent zette Ties van den Eijnde een handtekening onder zijn contract bij The university of North Carolina at Pembroke . Vandaag pakt hij het vliegtuig naar Amerika. Maar wie is Ties van den Eijnde, waar komt hij vandaan en wat wil hij bereiken in Amerika? We kijken met hem vooruit op zijn American Dream.

 

Ties stel je even voor! Wie ben je, waar kom je vandaan?
Ik ben Ties van den Eijnde, 18 jaar. Ik ben geboren in Den Haag, en na wat omzwervingen zijn mijn ouders, mijn zusje en ik in Vught, Noord-Brabant terechtgekomen. Na 2,5 jaar in Eindhoven op het Sint-Joriscollege, heb ik dit jaar mijn VWO-diploma behaald op het Maurickcollege in Vught.

 

Waar speel je op dit moment?
Op dit moment speel ik bij Zwaluw VFC in Vught. Ik heb een vrij teleurstellend seizoen achter de rug, omdat ik door een blessure een groot aantal wedstrijden heb gemist. Tot overmaat van ramp zijn we na nacompetitie ook nog een gedegradeerd. Een seizoen om snel te vergeten dus, maar ik ga wel met een extra dosis gretigheid naar Amerika, en ik ben er klaar voor om er een onvergetelijk jaar van te maken.

 

Ik ben mijn carrière begonnen bij NOK in Friesland, waarna ik naar Noordwijkerhout ben verhuisd en daar ben gaan voetballen bij VVSB (inderdaad dé VVSB van de KNVB-beker). Na een goed seizoen in de F2 ben ik vroeg doorgeschoven naar de E1, waar ik snel werd gescout door Feyenoord, Ajax en ADO. Na een paar trainingen bij zowel Feyenoord als Ajax was Feyenoord, mijn droomclub, er het snelste bij. Door verhuizing naar Noord-Brabant bleek Feyenoord qua afstand echter lastig te worden, en kon ik bij PSV aan de slag. Na 5,5 jaar PSV kon ik geen voldoening meer uit het voetbal halen, en stapte ik over naar Zwaluw VFC. Na 3 jaar Zwaluw is het nu tijd voor een volgende stap.

 

Vrije trap Ties

 

 

Hoe ben je erbij gekomen om in Amerika te gaan voetballen? En wat is er de afgelopen maanden allemaal in gang gezet?
Samen met oud-teamgenoot bij PSV Roel van Linschoten heb ik me via de site ingeschreven, en na de bijeenkomst wist ik dat dit een fantastische mogelijkheid zou zijn om studeren te combineren met wonen in het buitenland en vooral met voetballen op een hoog niveau. Na een succesvolle TOEFL en SAT kwam de showcase die lekker liep, en toen ging alles vrij snel. Dat de overstap naar UNCP zo goed als afgerond is is een opluchting.

 

Hoe reageerde je omgeving toen duidelijk werd dat je volgend jaar in Amerika woont?
Iedereen is positief. Het is een mooie kans en die moet je met beide handen aanpakken. Het blijft jammer dat je bepaalde mensen en dingen in Nederland zal moeten missen, maar je krijgt er veel voor terug. Voor mijn familie is het natuurlijk jammer dat ik zo ver van huis ben, maar ik kom in december nog een maandje terug en wie weet komen ze me in Amerika nog opzoeken.

 

 

UNCP Braves

 

 

Wat lijkt je zo leuk om te studeren en voetballen in Amerika?
Het leukste aan studeren in Amerika lijkt me het leven op de campus, met teamgenoten en mensen van school om je heen. Daarnaast is de beleving van sport in de VS top. Heel de school leeft mee, faciliteiten zijn van een hoog niveau en de ambitie van de school is groot.

 

Kan je iets vertellen over de school, opleiding, campus en stad waar je terecht gaat komen?
Ik ga political science: international studies studeren in Pembroke North Carolina. The University of North-Carolina is een soort keten van scholen met onder andere ook UNC at Chapel Hill en UNC at Charlotte, twee bekende universiteiten in Amerika. De campus is vrij groot, met onder andere een deel voor internationale studenten. De stad stelt weinig voor, met 3000 inwoners. Twee grote steden in de buurt zijn Raleigh en Charlotte. De Universiteit telt ruim 6000 studenten.

 

 

uncp-campus

 

 

Wat hoop je te bereiken? Heb je jezelf enkele doelen opgelegd?
Ik hoop me in eerste instantie snel aan te passen aan het leven en de sterk verschillende manier van voetbal. Daarna wil ik me laten gelden op het veld en een bepalende speler worden. Als het me lukt blessurevrij te blijven wil ik me sterk verbeteren als voetballer en ver te komen in het nationaal kampioenschap.  Daarnaast wil ik genieten van het leven als student in Amerika.

 

Weet je al wanneer je exact naar Amerika vertrekt?
Ik vertrek op 6 Augustus samen met Ruben Taks vanuit Brussel naar Amerika. De voorbereiding begint drie dagen later, dus we hebben even tijd de jetlag weg te werken en zullen dan vol aan de bak moeten.

 

Het is ruim een maand tot je overgang. Hoe bereid je je nu voor op deze overgang? 
Ik focus me nu volledig om fit te worden voor de voorbereiding. Ik mis een flinke dosis aan spelritme, dus dat zal ik moeten compenseren door extra te trainen op conditie en explosiviteit. Niet leuk, maar wel essentieel om fit te arriveren in de VS.

Even voorstellen ... Ties vd Eijnde

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.