Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

The life of a ‘Pioneer’..! – Abel van Beest

The life of a ‘Pioneer’..! – Abel van Beest

Point Park haalde met de komst van Abel van Beest een aanvaller binnen die met regelmaat het net weet te vinden! Van Beest is een vaste waarde geweest dit seizoen bij de ‘Pioneers’ en mag terug kijken op een prima seizoen in de dienst van Point Park. Abel speelde afgelopen week de play-offs voor de Nationals.. helaas wisten ze dit duel niet te winnen waardoor het seizoen er nu definitief op zit! Abel nam ons mee in de week van het belangrijke duel…

 

 

Monday 10/29
Na een vermoeiend weekend met veel reizen (we hadden een wedstrijd in Indiana),is het weer tijd om hard aan de slag te gaan met de trainingen, want de playoffs staan om de hoek. We zijn 3e in onze conference geworden en spelen daarom komende zaterdag thuis tegen Brescia de kwartfinales. Op maandag beginnen onze trainingen om 8.30 in de ochtend. Ik woon met 3 andere teamgenoten in een appartement (ook wel Holland House genoemd) net buiten downtown Pittsburgh en samen met hun vertrekken we richting de training. Wij trainen en spelen onze wedstrijden in Highmark stadium, wat 4000 plaatsen biedt voor toeschouwers en een schitterend uitzicht geeft op de skyline van Pittsburgh. Voor de training en wedstrijd word ik altijd verzorgt door de fysiotherapeut die altijd aanwezig is en dan ben ik klaar om te gaan. Na de training moet ik gauw douchen, omkleden en ontbijten om de les van 11.20 te halen. Gelukkig heb ik maar tot 14.00 les, dus ik heb de hele dag de tijd om te chillen en huiswerk te maken.

 

 

 

Tuesday 10/30
Dinsdag is voor mij een van de meest vermoeiende dagen. Ik begin zoals elke dag met een ochtend training, maar op dinsdag en donderdag beginnen die om 7 uur s ’ochtends. Dat betekent dat ik om 6 uur op moet staan zodat ik kan ontbijten en 15 minuten va tevoren aanwezig kan zijn om me aan mijn enkel te laten behandelen. Het is erg vroeg, maar de zonsopgang boven de skyline van Pittsburgh maakt dat helemaal goed. Na de training heb ik nog even de tijd om nog een keer te ontbijten en te douchen voordat mijn lessen beginnen. Mijn lessen deze dag duren van 13.00 tot 17.40. Ik heb een baantje als voetbal coach gekregen, dus normaal moet ik om 18.00 weer op het voetbalveld staan om kinderen training te geven waarna ik rond 20.00 weer bij het appartement aan kom. Deze week komen mijn ouders me bezoeken dus heb ik een week vrij van training geven.

 

 

 

Wednesday 10/31
Vandaag staat een wedstrijd tegen een team uit Washington op het programma dat dient als een soort generale repetitie voor komende zaterdag. Het is een soort oefenwedstrijd dat wel nog meetelt voor de ranking. Op wedstrijddagen hebben we geen training zodat we optimaal kunnen spelen, dus vandaag kunnen we lekker uitslapen. Normaal heb ik les van 11.20 tot 17.40, maar omdat ik de wedstrijd heb en om 15.30 bij het stadion moet zijn, hoef ik niet naar een deel van de lessen te gaan. Na het gebruikelijke oproepen van de namen en gericht naar de Amerikaanse vlag het volkslied aanhoren begint de wedstrijd die we gemakkelijk met 2-0 winnen. Een goede aanloop naar onze wedstrijd van zaterdag dus!

 

 

 

Thursday 11/01
Ook op donderdag begint onze training om 7 uur in de ochtend, dus moeten we wederom om 6 uur opstaan. Een normale training van ons begint met een goede warming up waarna we meestal beginnen met een simpele pass oefening. Daarna word het team opgesplitst in aanvallers, middenvelders en verdedigers die ieder aparte oefeningen doen. We zitten met 24 spelers in het team dus we kunnen goed een wedstrijdsituatie nabootsen en we dus 11 tegen 11 spelen. Dit is altijd het basisteam tegen de reserves, waar de reserves de opstelling van de aankomende tegenstander hanteren. Ik heb op donderdag altijd maar 1 les, dus ik heb wat meer tijd om huishoudelijke activiteiten te doen zoals wassen, koken en schoonmaken. Meestal spelen we onze wedstrijden op donderdag, maar omdat de playoffs begonnen zijn niet meer. We spelen tegen tegenstanders uit 5 verschillende staten,  dat betekent dat als we uitspelen we woensdag moeten vertrekken en in een hotel overnachten. Dit zijn prima hotels met meestal een zwembad en een jacuzzi, zodat we ook lekker kunnen ontspannen.

 

 

Friday 11/02
Vandaag beginnen we om 9.15 met een video analyse van de tegenstander waar we morgen tegen spelen. Hier analyseren we hoe de tegenstander speelt aan de hand van video beelden van hun wedstrijden. We concentreren ons op individuele spelers en tactieken van de tegenstander. We gaan hierna op in hoe wij het beste om kunnen gaan met de opstelling van de tegenstander en hun tactieken. Daarna bespreken we wat nog beter kan in ons spel aan de hand van de video beelden van onze wedstrijden. Van elke thuiswedstrijden worden ook de statistiek van het team en individuele spelers verzamelt. Elke speler krijgt heel uitgebreid de statistieken over hemzelf te zien en aan de hand van die statistieken kan je zien wat er nog verbetert kan worden. Zo krijg je bijvoorbeeld het percentage over voltooide passes, aantal gewonnen luchtduels, gemiddelde positie op het veld enz. Hieronder is een voorbeeld van mijn statistieken van een wedstrijd.

Nadat we onze tactiek voor komende wedstrijd hebben besproken gaan we richting het veld om onze laatste training voor de wedstrijd af te werken. Om 12.30 zijn we klaar met trainen en aangezien ik op vrijdag nooit les heb, ben ik voor de rest van de dag vrij. Ik kies er meestal voor om nog wat huiswerk te maken of om nog wat aan mijn conditie te werken.

 

 

 

Saturday 11/03
GAMEDAY. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe staat op het programma. Op een normale zaterdag hebben we meestal een gymsessie waar we krachttraining doen, maar vandaag valt dat dus weg en hebben we tijd om uit te slapen zodat we goed uitgerust op het veld kunnen staan. We staan nu in de kwartfinales van de playoffs. Als de playoffs gewonnen worden hebben we ons gekwalificeerd voor de nationals die in California plaatsvinden. Helaas gaat de wedstrijd niet zoals gehoopt en verliezen we onverwachts met 2-1. We zijn allemaal erg teleurgesteld, maar dat hoort soms bij het voetbal.

Sunday 11/04
Zondag is altijd een rustdag, dus er staat niks op het programma. Vandaag is mijn 18e verjaardag, dus ik ben gisteravond met wat vrienden van het team uitgegaan. Mijn ouders zijn hier nog steeds, dus we hebben de kans om nog een beetje van Pittsburgh te genieten en mijn verjaardag goed te vieren.

 

Het leven van een Pioneer is dus niet zomaar iets.. Abel weet daar nu alles van! Abel leeft zijn droom momenteel en Pittsburgh, geweldig om te zien! Ben je benieuwd naar meer dagelijkse avonturen en prestaties van onze talenten? Volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.