Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Sporten en studeren bij Point Park University!

Sporten en studeren bij Point Park University!

Het is al weer even geleden sinds we een college in het daglicht hebben gezet.. tijd dus om er weer eentje uit te pikken! Vandaag nemen we een kijkje in de keuken bij de Pioneers uit Pittsburgh.. Point Park University. Point Park is de thuisbasis van een drietal van onze talenten, Abel van Beest, Geert Bijl en Kay in ’t Ven mogen zich namelijk een Pioneer noemen. Check it out…

 

 

 

Point Park ligt in Pittsburgh (Pennsylvania), de stad kent een inwonersaantal van zo’n 300.000 personen en is hiermee een van de grotere steden in de VS, na Philadelphia is Pittsburgh de grootste stad van de staat! Pittsburgh staat bekend om zijn vele bruggen en heuvels.. het geeft de stad iets eigens mee en dat maakt het de stad speciaal. De stad heeft in het verleden naam gemaakt door hun vele industriëlen gebieden en wordt dus ook gekenmerkt als een arbeidersstad.. maar dat niet alleen want Pittsburgh is een stad waar de sport ook ademt!

De kleuren goud en zwart stromen door de stad heen en dat zijn dan ook de kleuren die sportteams uiten! De bekendste sportclub uit Pittsburgh zijn met afstand de Steelers, het American football-team is het oudste team van de AFC en hoort bij de inwoners van Pittsburgh bij hun religie. De Steelers is een grote naam in de Amerikaanse sport en zijn hebben maar liefst 6x de ‘Super Bowl’ weten te winnen in het verleden, een prestatie van formaat dus! Naast de Steelers kent de stad ook nog de Pinguïns (ijshockey) en de Pirates (baseball), deze twee Amerikaanse sportteams hebben samen 12 landskampioenschappen weten te behalen. Zoals al gezegd ademt de stad dus ook echt sport.. zelfs op de scholen is sport een groot onderdeel van het succes.. zo ook bij Point Park University!

 

 

Point Park is in 1960 opgericht en is al sinds 1967 lid van de NAIA (sportbond in de VS), sinds het bestaan van de atletische afdeling zijn er talrijke conferencekampioenschappen behaald en zijn de Pioneers vaak vertegenwoordigd op de nationale kampioenschappen! Point Park behoort niet tot de grote scholen als het gaat om studentenaantallen, de school kent namelijk een studentenaantal van 4.000 studenten die dagelijkse de kleuren groen en goud met trots dragen. Point Park biedt 13 sporten aan, zo kent de school de volgende mannenteams: Baseball, Basketball, Veldlopen, Golf, Voetbal en Track & Field. Daar tegenover staan Basketball, Veldlopen, Golf, Voetbal, Softball, Track & Field en Volleybal als damessporten. Point Park is dus een bruisende bron van sporttalent en daarvoor dient men de beste faciliteiten te hebben.. en die zijn er dan ook! Abel, Geert en Kay kennen een fantastische locatie om hun wedstrijden op te spelen.. we hebben het dan natuurlijk over het Highmark Stadium waarbij je uitkijkt op de fantastische skyline van Pittsburgh!

Het Highmark Stadium is de officiële thuishaven van het heren- en damesvoetbal van de Pioneers maar daarnaast spelen de Profs van de Pittsburgh Riverhounds hun thuiswedstrijden ook op deze locatie! Gemiddeld zitten er tijdens een wedstrijd van de Riverhounds 2.500 man op de tribunes. Het Highmark Stadium staat bekend om zijn fantastische locatie en mag bestempeld worden als een van de mooiste stadions van het college voetbal in de VS!

 

 

 

De Student Centre Gym van Point Park is de thuisbasis voor het volleybalteam van Pioneers. Het is ook een trainings- en oefenfaciliteit voor andere Pioneers-sportteams, zoals basketbal voor mannen en vrouwen. De Pioneers begonnen daar in het seizoen 2011 hun volleybalwedstrijden te spelen. De sportschool bevindt zich op de 5e verdieping van het studentencentrum. Deze locatie ligt in het hart van de campus van Point Park in het centrum van Pittsburgh. Het voetbalseizoen zit er momenteel op voor onze talenten bij Point Park.. de mannen hebben de Nationals helaas niet weten te behalen maar kunnen terug kijken op een prima seizoen voor de Pioneers!

De nieuwe thuislocatie van Point Park voor basketbalwedstrijden van Pioneers, te beginnen met het seizoen 2017-18, is het CCAC-Allegheny gebouw voor lichamelijke opvoeding. De campus CCAC-Allegheny ligt aan de noordkant van Pittsburgh en op slechts 2,9 km van de Pittsburgh-campus in Point Park. Het biedt een thuislocatie in de buurt. CCAC-Allegheny’s Lichamelijke Opvoeding gebouw biedt plaats aan meer dan 1.000 toeschouwers voor basketbal, en de sportschool is onlangs bijgewerkt.

 

 

 

Green Tree Park is sinds het najaar van 2010 het thuisveld van honkbal van Point Park University. Het bevindt zich in Green Tree, Pennsylvania, op slechts vijf kilometer van de Pittsburgh-campus in Point Park, en is een van de beste collegiale honkbalfaciliteiten in West-Pennsylvania. Het eerste officiële evenement voor Point Park op hun nieuwe thuisveld was de Alumni Game in september 2010. De eerste game van de Pioneers op hun nieuwe thuislocatie was 16 maart 2011 tegen Penn State-Beaver.

 

 

Hickory Heights Golf Club is de thuishaven voor de golf- en golfteams van Point Park University. Hickory Heights, gelegen in Bridgeville, Pa., Op slechts een korte rit ten zuiden van onze campus in het centrum van Pittsburgh, is een van de beste locaties in de omgeving.

 

 

Een klein kijkje op Point Park University.. kortom, een fantastische locatie in een geweldige stad! Zie jij het wel zitten om op deze college te gaan studeren en sporten, vul een aanmeldformulier in en wij kijken of je in aanmerking komt voor een avontuur bij de Pioneers!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.