Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

The diary of – Oliver Bieleveldt

The diary of – Oliver Bieleveldt

Oliver Bieleveldt verruilde afgelopen jaar zijn vertrouwde AFC, waar hij heel de jeugd heeft doorlopen, in voor een waanzinnig avontuur in Amerika. Oliver is ondertussen niet meer weg te denken bij het college soccer team van University of St. Thomas. Deze week nam Oliver ons mee in een week van zijn American Dream.

Maandag 4 September

Vandaag was onze laatste dag in Florida. Afgelopen vrijdag hebben we tegen Stetson University gespeeld en vandaag University of North Florida. In de ochtend deden we eerst een tour door het stadion van de Daytona 500, een bekende autorace in de VS. Het stadion was erg indrukwekkend en bovendien is het leuk om toch nog wat speciaals te zien als je op reis bent. Na de tour maakte we ons klaar voor de wedstrijd, want we speelden om 19:00 op een fantastisch grasveld met een mooie sfeer. We wisten 2 keer terug te komen van een achterstand en speelden uiteindelijk 2-2. Na de wedstrijd stond ons avondeten al klaar in de kleedkamer en toen iedereen klaar was met eten en douchen moesten we nog 2 uur terugrijden naar Orlando om de volgende dag een vroege vlucht te pakken naar Minneapolis. We kwamen aan rond middernacht en iedereen ging gelijk naar zijn kamer.

Dinsdag 5 September

Om 6:00 stonden we al klaar in de lobby van het hotel om onze vlucht van 9:00 te halen. De rest van de dag waren we vrij en hadden we tijd om bij te komen van onze reis naar Florida. In de avond kwamen een aantal teamgenoten naar onze suite om te chillen en spelletjes te spelen, maar iedereen ging weer vroeg naar zijn kamer omdat we de volgende dag weer training hadden in de ochtend.

Woensdag 6 September

Vandaag was de eerste lesdag van het jaar. Eerst hadden we training in de ochtend, we moesten verzamelen om 7:15 en de training begon om 8:00. We zullen elke dag trainen om 8:00, zodat we allemaal onze lessen kunnen volgende de rest van de dag. Vandaag was een rustige training wat bestond uit een lange warming up en voet volley. Na de training gingen de eerste jongens al direct door naar hun lessen. Ik had vandaag twee lessen tussen 13:30 en 17:00 dus ik had genoeg tijd om te eten, mijn ouders te bellen en een dutje te doen. Na mijn laatste les ging ik gelijk naar de kantine om te eten en in de avond kwamen weer een hoop vrienden naar onze suite om kaartspellen te spelen.

Donderdag 7 September

Net als gisteren hadden we vanochtend eerst training. De training van vandaag was iets intensiever en bestond uit een paar positiespelletjes en wedstrijdjes. Gelijk na de training liepen we met zijn allen over de campus naar de sportschool om nog krachttraining te doen. Toen we klaar waren met krachttraining ging iedereen douchen en weer naar zijn lessen. Ik had vandaag maar 1 les tussen 13:30 en 15:10. In de avond waren we vrij en ging ik golfen met een teamgenoot en een vriend. Hier in Amerika heb je fantastische golfbanen waar je prachtig kan golfen, bovendien is golf erg populair en er zijn altijd teamgenoten of vrienden waarmee je een baantje kan lopen. Na het golfen ging ik nog even wat eten in de kantine en daarna ging ik weer op tijd naar bed, want de volgende dag beloofd weer een lange dag te worden.

Vrijdag 8 September

Vandaag beloofde een lange dag te worden. We begonnen de dag met een training. Na de training gingen we gelijk de bus in richting het vliegveld. We zouden naar Boston vliegen om de volgende dag een wedstrijd te spelen en gelijk daarna weer terug te vliegen naar Minneapolis. Tijdens onze overstap in Chicago hoorde we dat het stormde in Boston. Eerst werd onze vlucht vertraagd met zo’n 4 uur en uiteindelijk werd onze vlucht geannuleerd.

Na zo’n 6 uur op de airport te hebben gewacht, vlogen we uiteindelijk weer terug naar Minneapolis en is de wedstrijd van morgen verplaatst naar het einde van het seizoen. Iedereen was moe en teleurgesteld na zo’n lange dag op de airport hangen, maar het was helaas niet anders.

Zaterdag 9 September

Dit weekend is het eerste weekend dat we vrij zijn. Ik heb vandaag wat huiswerk gemaakt en we hebben even gevoetbald met een paar teamgenoten op het voetbalveld. In de middag gingen we naar het huis van de aanvoerder en 2 andere teamgenoten. In dit huis chillen we vaak met het team en geven we af en toe een feestje. Vandaag deden we de Freshman Karaoke. In heel veel sportteams is dit een traditie waar de nieuwe jongens voor de groep een liedje moesten zingen. Na de karaoke bleven we nog even om spelletjes te spelen en te chillen. Uiteindelijk gingen we met een groep terug naar school om te eten en daarna ging iedereen zijn eigen gang. Sommige jongens gingen de stad in en sommige jongens spraken af om te chillen bij elkaar in de kamer. Wij bleven in onze suite en nodigde een aantal meiden van het voetbalteam uit.

Zondag 10 September

Zondagen zijn altijd rustige dagen. Vaak ben ik moe van de week en gebruik ik de zondag om bij te komen en mijn huiswerk te maken. Vandaag hebben we met alle atleten van de school een picknick op het American Football veld. Dit is altijd een leuke mogelijkheid om andere atleten te leren kennen.

Maandag 11 September

Maandagen zijn lange dagen voor mij. Het begint zoals altijd met training in de ochtend en gelijk daarna door naar de sportschool. Vandaag trainde we vooral op de opbouw vanuit achteruit en we trainde we op het drukzetten. In de sportschool trainde we vandaag bovenlichaam. We houden al onze oefeningen en gewichten bij in een app zodat we onze progressie kunnen bijhouden. Na de sportschool had ik nog even tijd om te eten, mijn ouders te bellen en om een dutje te doen. De rest van de dag had ik 3 lessen tussen 1:30 en 7:30. Na mijn lessen heb ik met mijn roommates nog American Football gekeken in onze kamer. Het voordeel van zo’n drukke dag op maandag is dat ik vrij ben op vrijdag. Ik probeer dus op vrijdagen mijn huiswerk te maken, zodat ik niks hoef te doen in het weekend.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.