Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

The diary of – Liselotte Spoormakers (NCAT)

The diary of – Liselotte Spoormakers (NCAT)

Deze zomer verruilde Liselotte Spoormakers de Eredivisie in voor Amerika. De volleybalster van Fast verhuisde van De Mortel naar North Carolina. Hier versterkt ze het volleybalteam van ‘de Aggies’. Deze week neemt de diagonaal ons mee in een week uit haar American Dream.

Friday 23/09

Greensboro – New York City – Hempstead

Vandaag ging de wekker om 7:00 uur, want we moesten om 8:15 uur verzamelen om te vertrekken naar het vliegveld. Na 20 minuten rijden zijn we op het vliegveld en het was vroeg dus ik kon wel iets van Starbucks gebruiken. Omdat mijn naam (Liselotte) nogal moeilijk is om uit te spreken voor Amerikanen, gebruik ik hier de naam Lotte om het wat makkelijker te maken. Helaas was dit nog steeds te moeilijk voor de medewerker van Starbucks en stond er Goatee op mijn beker in plaats van Lotte. Om 12:00 uur waren we geland in NYC en gingen we naar het 9/11 monument. Daarna hadden we 2 uur vrije tijd en ben ik met teamgenootjes naar Times Square en de Empire State Building geweest. Vervolgens zijn we bijna verdwaald in het complexe metronetwerk in New York. Eind goed al goed zijn we toch weer bij de bus aangekomen en na 2,5 uur in de file te hebben gestaan arriveerden we bij het hotel. Nu lekker douchen, de wedstrijd voorbereiden en naar bed.

Saturday 24/09

Hempstead

Op het brandalarm na, wat om 3:30 ‘s nachts afging, heb ik heerlijk geslapen en lekker ontbeten in het hotel. Om 10:30 zijn we vertrokken naar de sporthal, waar we van 11:00 – 11:30 een korte training hebben gehad, waarin we vooral gingen serveren en passen. Om 13:00 uur was het tijd voor de wedstrijd, helaas hadden we niet onze dag en waren we om 14:30 alweer klaar… Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel en heb ik mijn huiswerk gemaakt. Helaas hoort dat ook bij het leven van een student-athlete. In de avond hebben we bij Big Joe Pizzeria gegeten en daarna heb ik lekker naar een film gekeken en ben ik op tijd naar bed gegaan.

Sunday 25-09

Hempstead – La Guardia Airport – Greensboro

Vandaag kon ik uitslapen tot 9:30 uur, daarna hebben we ontbeten, de koffers ingepakt en zijn we vertrokken naar de sporthal. Hier hebben we weer eerst een korte training gehad en om 13:00 uur begon de wedstrijd. We zijn de eerste set met veel energie begonnen en hebben hierin goed spel laten zien, en deze set ook gewonnen. Helaas lukte het niet om dit niveau vast te houden en hebben we de wedstrijd met 3-1 verloren. Daarna gingen we terug naar de kleedkamer om te douchen, maar de kleedkamers zien er hier anders uit dan in Nederland. In plaats van de gezamenlijke douches, hadden we 2 mini badkamers met een wasbak en een douche. Dus het duurde wel even voordat heel het team weer opgefrist was. Vervolgens hebben we heerlijk gegeten bij Chipotle, een van mijn favoriete fastfood plekken in de USA. We zijn teruggereden naar het vliegveld, waar we in tegenstelling tot vrijdag, nu maar 50 minuten over deden en dus 3 uur en 30 minuten voor de vlucht op het vliegveld waren. Gelukkig was het een groot vliegveld en hebben we ons kunnen vermaken in de giftshops. Het bliksemde, dus na het lange wachten mochten we nog iets langer wachten (1,5 uur). Om 1:30 uur waren we terug op de campus en ben ik snel naar bed gegaan.

Monday 26/09

Greensboro

We waren vannacht pas om 2 uur terug, dus ik heb vandaag lekker uitgeslapen tot 10:00 uur. Zo heeft het toch nog voordelen dat al je lessen in de avond zijn. Mijn lessen zijn in de avond, omdat ik een master doe. De meeste mensen in mijn klas zijn personen die fulltime werken en de master er als avondschool bij doen. Daarna heb ik mijn koffers uitgepakt en alle vieze sportkleding van het weekend gewassen. Om 13:00 uur had ik krachttraining, dus rond 12 uur ben ik naar de kantine gegaan om te eten. Hier had ik een lekkere pastasalade met fruit en daarna ben ik naar de trainingsruimte gewandeld. De meeste teamgenoten hebben een auto, maar alle Freshmans niet, dus wij doen het meeste te voet. Omdat we gisteren hebben gespeeld, hebben we op maandag meestal een korte en lichte training en kijken we de rest van de tijd naar video’s van onze wedstrijden. Zo kunnen we goed analyseren wat goed ging en minder goed ging, zodat we hier tijdens de komende trainingen aan kunnen werken. Na de training ging ik snel terug naar mijn dorm om te douchen, om te kleden en klaar te maken voor mijn les van 18:00 uur. In de avond ben ik naar het appartement van een teamgenootje gegaan, waar we met een paar meiden van het team een film hebben gekeken.

Tuesday 27/09

Greensboro

Dinsdagen zijn onze rustdagen, dat betekent dat we op deze dagen geen trainingen hebben. Dus meestal ben ik dinsdag de hele dag in de bibliotheek om aan mijn huiswerk te werken. Want als je het hele weekend weg bent voor je wedstrijden heb je daar niet genoeg tijd voor. En soms moet je ook al vooruit werken, omdat je weer heel het weekend onderweg bent voor de wedstrijden. Na een dag studeren in de bibliotheek heb ik ook op dinsdagavond les van 18:00-20:50. Ik hoop altijd dat de lessen iets eerder klaar zijn dan 20:50 uur, want van maandag tot en met donderdag hebben we athletic training tables in de kantine. Dit houdt in dat alle atleten tussen 20:00-21:00 uur naar de kantine kunnen komen voor extra eten. Vaak hebben ze dan ook pasta’s of andere betere voeding voor sporters. Ik vind training tables altijd gezellig, want je eet samen met je team en leert zo ook alle andere atleten van andere sporten kennen. Na het eten heb ik nog Netflix gekeken in mijn dorm en ben ik naar bed gegaan.

Wednesday 28/09

Greensboro

Vandaag staat er weer krachttraining en zaaltraining op het programma. Maar voordat het 13:00 uur is, had ik nog mooi wat tijd om mijn huiswerk te maken. Mijn huiswerk bestaat vooral uit het lezen van hoofdstukken in boeken en artikelen. Ik moet dit lezen, omdat we dit in de les gaan bespreken. Vandaag hadden we een zwaardere krachttraining dan maandag, omdat we gisteren een rustdag hadden en pas zaterdag een wedstrijd spelen. We moesten onder andere deadliften en bankdrukken. Na de krachttraining ging ik meteen naar de sporthal, meestal ben ik 45 minuten voordat de training begint in de hal. Een verschil tussen Amerika en Nederland is, dat wanneer om half 3 de training start, dat je om half 3 klaar bent om te beginnen. Dit betekent dat je de warming up dus al voor half 3 gedaan hebt. Omdat we vrijdag reizen en deze week dus alleen nog maar op woensdag en donderdag trainen, was het een training waarin we veel 6-6 oefeningen hebben gedaan, om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd. Na de training had ik vandaag een korte online les die ik vanuit mijn dorm kon volgen. In de avond ben ik naar de kamer van vrienden gegaan en hebben we gezellig heel de avond gekletst.

Thursday 29/09

Greensboro

Vandaag is de laatste trainingsdag voor de wedstrijd van zaterdag, want we spelen uit. We mogen morgen een lange bustrip maken naar Towson…. Dat betekent dus ongeveer een uurtje of 7-8 in de bus. We vertrekken daarom ook vrijdag, zodat we een goede nachtrust hebben voor de wedstrijd. De laatste training voor de wedstrijd is altijd veel 6-6, een van mijn favoriete dingen! Ook hebben we iedere donderdag na de training een team activiteit, dit kan verschillen van yoga tot een korte workshop over communicatie. Gisteren hebben we het met het team gehad over hoe we graag benaderd willen worden in het veld en op de training; wat we fijn vinden en wat we minder fijn vinden. Deze workshops zorgen ervoor dat we elkaar goed begrijpen en zo goed mogelijk samen kunnen werken als team. Na de training ben ik terug gegaan naar mijn dorm om alvast mijn tas in te pakken voor morgen, want ik ben geen ochtendpersoon en wil dus het liefst zo lang mogelijk in mijn bed blijven liggen. Daarna ben ik naar de kantine gegaan voor training tables om avond te eten. Tijdens mijn wandeling naar de kantine kon ik al merken dat hurricane Ian in opkomst is. Vanwege de storm zijn alle klassen voor vrijdag gecanceld. Na het avondeten heb ik nog even naar Netflix gekeken en ben ik op tijd gaan slapen.

Dit was een week in mijn leven! Als je mij en mijn leven als student-athlete op North Carolina A&T State University wil blijven volgen kan je mij toevoegen op instagram @lot_in_amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.