Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Tess van Ommeren over haar jaren in de States

Tess van Ommeren over haar jaren in de States

Tess is bezig met haar tweede seizoen in de Verenigde Staten bij Rider University. Vorig seizoen speelde Tess een sterk seizoen, waarin ze 5 keer het doel trof en 11 assists gaf. Als bekroning van dat seizoen, kreeg Tess de All Conference award toegewezen. Dit seizoen is ze ook weer goed begonnen! Nu heeft ze alweer 5 goals gemaakt en 3 keer een goal aangegeven. 
Wij vroegen Tess hoe zij zich nu voelt in haar tweede seizoen en of er wat veranderd is in vergelijking met afgelopen seizoen.

 

Wat mis je het meest uit Nederland?
Hetgeen dat ik het meest mis uit Nederland zijn natuurlijk mijn familie en vrienden. Het is heel gek om je hele leven dezelfde mensen om je heen te hebben en dan uit het niets in een vreemd land zit met allemaal onbekenden. Dit went gelukkig wel. Ik heb hier nu zo veel vrienden dat het ook een beetje als thuis voelt. Wat ik ook heel erg mis uit Nederland is het eten. Hoe en wat de mensen hier eten is zo anders, en het is echt waar dat mensen hier ongezonder eten. De dining hall ligt vol met pizza, friet, gefrituurde kip, etc. Ik vind het dan soms lastig om de goede dingen binnen te krijgen. We krijgen gelukkig coaching met wat we moeten eten voor wedstrijden en trainingen. Toch is het eten in Nederland zoveel lekkerder en verser!

Waarom heb je gekozen om in Amerika verder te studeren?
Voor mij was deze beslissing vrij makkelijk. Grotendeels ben ik hier natuurlijk om te hockeyen maar ik ben hier ook om een bachelor te halen. Ik wou dus graag blijven om een diploma te halen hier. Hockey speelde natuurlijk nog een veel grotere rol voor mij om hier te blijven. Ik train elke dag en krijg hele goede begeleiding om beter te worden, zowel mentaal en fysiek. Ons metabolisme wordt getest om goed inzicht te krijgen wat er per persoon gegeten moet worden de dagen/uren voor een wedstrijd. Ook doen we soms aan yoga en andere mentale oefeningen. Er ligt best veel druk op je om te presteren dus het is goed om hier ook wat aandacht aan te besteden. Ook wordt elke wedstrijd gefilmd en wordt er na de wedstrijd clips van je gemaakt van dingen waar je aan moet werken. Kortom, er wordt heel goed voor me gezorgd en ik leer hier heel veel door goede coaching! De keuze was dus makkelijk gemaakt.

Wat wil je na je studie gaan doen?
Nadat ik mijn bachelor heb afgerond wil ik een master gaan doen. Ik wil ook zeker blijven hockeyen. Ik weet nog niet precies waar ik mijn master wil gaan doen, maar daar heb ik gelukkig nog wat tijd voor om over na te denken.

Hoe kijk je terug op je eerste jaar in Amerika?
Ik kijk heel positief terug naar mijn eerste jaar in Amerika. Ik ben heel dankbaar dat ik deze mogelijkheid heb gekregen. Ik heb ontzettend veel geleerd. Niet alleen heb ik beter leren hockeyen, ook heb ik de Engelse taal eigen kunnen maken, vrienden voor het leven gemaakt en heel veel lol gehad.

Favoriete club in Nederland?
Bij hockey is dat natuurlijk HC AthenA! Ajax is natuurlijk mijn favoriete voetbalclub in Nederland

Zou je het aanraden aan andere student-athletes om te gaan?
100%. Zeker zeker zeker doen! Je leert zo veel. Ook leer je jezelf goed kennen en je leert veel over andere culturen. Het is een hele goede levenservaring die ik iedereen aanraad!

Wat vind je het leukste aan Amerika?
Het leukste aan Amerika vind ik hoe vriendelijk iedereen is tegen elkaar. Toen ik hier net was zijn er zo veel mensen naar me toegekomen om hulp aan te bieden, te zeggen dat ik ze altijd kan bellen als ik hulp nodig heb/vragen heb. Ook begroet iedereen elkaar hier vriendelijk, ook als je elkaar niet eens kent. Mensen zeggen vaak: ‘’Hi, how are you?’’. Dit was voor mij in het begin wel even wennen, want de Amerikanen verwachten eigenlijk geen antwoord op de vraag ‘’how are you’’. Het is gewoon een manier van hallo zeggen.
Ook vind ik New York heel leuk! Wanneer ik een vrije dag heb ben ik eigenlijk altijd in New York te vinden. Vanaf Rider ben je in 45 minuten op Penn Station. Ik ga vaak met de andere internationals, want de meeste Amerikanen die niet uit New York komen, hebben het niet zo met de stad.

 

Zijn er veel zaken veranderd in vergelijking met afgelopen jaar?
Eigenlijk is er vrij weinig veranderd. M’n zusje speelt nu ook hier in het hockeyteam en ik ben nu een sophomore. Een sophomore is hetzelfde als een tweedejaars student in Nederland. Het voelt heel normaal hier met m’n zus te spelen en het is een hele mooie kans voor ons beide en natuurlijk extra leuk om die kans samen te beleven. Ik ben nu een tweedejaars, wat betekent dat je iets meer verantwoordelijkheid hebt in het team en er van je wordt verwacht dat je weet hoe alles in z’n werk gaat en een goed voorbeeld bent voor de eerstejaars. Ook woon ik in een appartementje met twee teamgenootjes, waarin we onze eigen badkamer hebben wat heel fijn is. Ik ben ook van major veranderd. Het is hier heel makkelijk om te switchen in major. Ik begon als een Health Science major, en ben nu een Behavioral Neuroscience major. Dit geeft me wel meer werk dan vorig jaar, dus het is nog beter plannen, maar dit gaat goed tot nu toe.

Wij bedanken Tess voor het interview en wensen Tess nog heel veel succes in de States!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.