Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Stijn van der Slot signs at DePaul University, Chicago IL

Stijn van der Slot signs at DePaul University, Chicago IL

Stijn van der Slot vertrekt deze zomer naar DePaul University in Chicago, Illinois. De 21-jarige spits stapt begin augustus op het vliegtuig om zijn American Dream na te jagen. Over anderhalve maand mag hij zich DePaul Blue Demon noemen!

 

Van der Slot speelde het overgrote deel van zijn jeugd voor de plaatselijke VVSB, met een uitstap naar (destijds profclub) HFC Haarlem voor een aantal jaar. Dit seizoen speelde van der Slot zijn wedstrijden voor VVSB uit Noordwijkerhout in de topklasse. Het bleek een succesvol seizoen waarin de paars-gelen zich weten te plaatsen voor de 2e divisie in de nieuwe Nederlandse voetbalpiramide. Als toetje speelden de mannen uit Noordwijkerhout zich in de kijker met het bereiken van de halve finale (!) van de KNVB-beker tegen FC Utrecht in een vol Galgenwaard.

 

Voor van der Slot voldoende voor een transfer naar DePaul University, gevestigd in downtown Chicago aan lake Michigan. DePaul speelt in de Big East Conference, een van de zwaarste competities van de NCAA Division 1. De beleving in deze conference is gigantisch; Topwedstrijden in deze conference worden live uitgezonden op FOX Sports. Bij topwedstrijd Creighton vs DePaul zaten er vorig jaar 3.300 (!) toeschouwers op de tribune. Dat aantal is hoger dan bij een gemiddelde wedstrijd in de Jupiler League.

 

 

 

DePaul kwalificeerde zich vorig jaar voor de Conference playoffs, helaas werd het in de kwartfinale uitgeschakeld door Xavier University. “Volgend jaar moet het beter en willen we hoge ogen gooien in onze conference”, aldus head coach Craig Blazer. “We hebben veel moeite gedaan om ons team zo goed mogelijk te versterken. In mijn ogen zijn we hier in geslaagd en zijn alle voorwaarden aanwezig voor een succesvol seizoen. Met Stijn als een van de belangrijkste peilers. Stijn is een complete spits die zowel kan dienen als aanspeelpunt als afmaker. Met onze formatie ben ik ervan overtuigd dat hij het goed gaat doen hier.”

 

Om deze doelstelling te halen wordt een pittige voorbereiding gedraaid. In pre-season worden  NCAA D1 topteams Oregon State en Portland uitgedaagd. “Een goede testcase op het seizoen”, aldus Blazer. Verder zal van der Slot regelmatig in de bus en vliegtuig stappen voor competitiewedstrijden in verschillende staten. Zo staan voor DePaul University de volgende uitwedstrijden op het programma tegen teams uit oa Nebraska, Oregon, Ohio, Illinois, Pennsylvania, Wisconsin en New York.

 

 

Om het drukke schema zal van der Slot het graduate programma Sustainable Urban Development gaan volgen. Een vervolg op de bachelor opleiding die hij deze zomer aan Universiteit van Amsterdam heeft afgerond.

 

KingsTalent wenst Stijn veel succes in the States komend seizoen! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en verslag doen van zijn avonturen. Deze avonturen worden op deze website gedeeld. Wil je Stijn zijn verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

 

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.