Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Steven Moerkens volgt Peters op en signs with University Incarnate Word, San Antonio, Texas

Steven Moerkens volgt Peters op en signs with University Incarnate Word, San Antonio, Texas

 

Hij meldde zich als één van de eerste talenten in 2015 al aan bij KingsTalent, kon tot zijn grote teleurstelling door een blessure afgelopen jaar niet afreizen naar Amerika, maar hij bleef samen met KingsTalent volhouden. Dit jaar is het dan alsnog zover. We hebben het over de 20-jarige Steven Moerkens. Hij vertrekt naar het University of the Incarnate Word men’s soccerteam (UIW) uit San Antonio, Texas.

 

 

 

Moerkens is een snelle, fysiek sterke vleugelaanvaller met een goed schot in de benen. Op dit moment is hij nog speler van RKVV Roosendaal maar binnenkort vertegenwoordigt hij de rode kleuren van de UIW Cardinals. Steven doorliep de hele jeugdopleiding in de selectieteams van RKVV Roosendaal. In de tussentijd trainde hij een aantal keren mee bij de jeugdopleidingen van RBC Roosendaal en NAC Breda. Moerkens maakte op jonge leeftijd al zijn debuut bij in het eerste elftal van RKVV Roosendaal in de 2de klasse, inmiddels is hij uitgegroeid tot vaste waarde in het elftal van Remco Broos.

 

 

Moerkens blonk uit op de KingsTalent Showcase afgelopen winter. Met een prachtig doelpunt was hij een van de smaakmakers van ‘Team Wit’. UIW, voor de tweede maal aanwezig op de Showcase, zag haar kans schoon en zelfs nog in de rust van de wedstrijd werd Moerkens apart genomen door de coaching staff van de Cardinals. Uiteindelijk bleek hier de basis te zijn gelegd voor een succesvolle transfer!

 

 

 

Eind van de zomer zal de vleugelaanvaller zijn koffers gereed moeten hebben om naar San Antonio af te reizen. Vincent Martinez, hoofdcoach van het team uit Texas, verwacht dat de aanwinst in augustus bij zijn selectie aansluit. Moerkens is niet de eerste Nederlander die Martinez onder zijn hoede neemt, eerder begeleidde KingsTalent Wouter Peters naar het team uit San Antonio.

 

 

 

UIW Cardinals komen uit in de NCAA Division 1 Western Athletic Conference, het hoogste College Sports niveau in de United States. In Amerika zal Moerkens uitwedstrijden gaan spelen in staten als Washington en California, dat is toch wat anders dan uitwedstrijden in Breda en Tilburg.

 

 

 

KingsTalent wenst Steven heel veel plezier en succes in the States en wij zullen zijn avonturen op de voet volgen. Wil je Steven’s verhalen ook blijven volgen? Like ons op Facebook, volg ons op Instagram of Twitter.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel contact met je op.

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.