Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Spijkerhard verdedigen bij Hofstra met Valerie Vogels!

Ze rondde afgelopen zomer haar opleiding geneeskunde af en koos er voor om Nederland achter zich te laten en te gaan voor haar droom om te hockeyen in Amerika, Valerie Vogels! De verdedigster weet wat hard werken is gaat voorop in de strijd.. een match die dus als gegoten zit bij Hofstra Pride! Valerie rondde afgelopen week haar eerste seizoen in de States af en nam ons mee in haar week.. 

 

 


Monday 10/22

Mijn week begint lekker rustig. Als enige in mijn team doe ik een master, of graduate program zoals ze dat hier noemen, in Exercise Physiology. Een van de grootste voordelen als masterstudent is dat ik vrij weinig lessen heb in vergelijking met een bachelorstudent. Daarnaast zijn tijdens het Fall-season all mijn lessen in de middag/avond gepland. Zo begint mijn les vandaag pas om 16.30, wat betekent dat ik vandaag lekker een beetje uit kan slapen. Op maandag zijn we meestal vrij van hockey, maar net als vandaag doen we vaak met een aantal meiden alsnog wat extra krachttraining.

Om 11 uur heb ik met twee klasgenootjes afgesproken om een group paper voor morgen af te maken en gelukkig zijn we vrij snel klaar. Tegen 1 uur ga ik met wat teamgenootjes lunchen in de Dining Hall van het Student Center met wat meiden van het tennis team. Alle athletes zitten eigenlijk altijd bij elkaar en we hebben vaak tegelijk lunch, dus dat is wel gezellig. Na de lunch heb ik nog even tijd om wat dingen door te nemen voor het exam van Sports Nutrition dat ik straks heb. Voordat ik naar Hofstra kwam heb ik in Nederland mijn bachelor in Geneeskunde gehaald en hoewel er veel onderwerpen zijn die overlappen, leer ik ook heel veel nieuwe en nuttige dingen. Het is ook wel apart om alle termen nu in het Engels te leren.

De toets ging super goed en rond half 7 ga ik terug naar mijn appartement. Als master student woon je op de campus in een aparte dorm, met alleen andere graduate students. Hoewel ik het echt jammer vindt dat ik niet met teamgenootjes woon is het appartement veel luxer dan de gemiddelde dorm. Met een woonkamer, keuken, eetkamer, badkamer en twee slaapkamers is het een super ruime suite die ik met nog een andere student deel. Het hebben van een keuken betekent daarnaast dat ik zo nu en dan lekker zelf kan koken en gezellig met wat vrienden hier kan eten. Aangezien we hier spontaan de herfst overgeslagen hebben (het is 4 graden!!) staat er vanavond pompoensoep op het menu om ons lekker op te warmen.

 

 

Tuesday 10/23
Vandaag staat om half 7 de wekker, omdat we om 7.30 een video-sessie hebben en daarna om 8.30 op het veld moeten staan voor de training. Ik maak heel snel een ontbijtje en spring dan op mijn fiets (jaja ik blijf een Hollander) om me in de lockerroom om te kleden. Mijn dorm ligt heel centraal op de campus, dus het is nog geen 5 minuten fietsen, maar wat is het koud!! Dat wordt een thermoshirt. Vandaag bespreken we de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen James Madison. Dit is altijd een sterke tegenstander geweest, maar nu hebben we ze met 1-0 verslagen. Dat betekent dat we momenteel derde staan in de CAA en we duidelijk kans maken op een plekje in de play-offs. Mijn coaches benadrukken nog eens hoe belangrijk de laatste twee wedstrijden komend weekend zijn en vol energie gaan we het veld op.

Na 2 uur training ga ik met vier eerstejaars naar een thrift shop in de buurt, op zoek naar een outfit voor Halloween wat in Amerika super uitgebreid gevierd wordt. Zoals verwacht kom ik terug met alles behalve dat waarvoor we erheen gingen, maar zo heb ik wel weer een winterjas gescoord. De winters in New York schijnen ontzettend koud te zijn en aangezien ik niet zo’n fan ben van ziek zijn, is dit een hele goede aanwinst.

Na onze shopping-spree gaan we rond 14 uur wat lunchen in de Dining Hall van het Student Center. Dan heb ik nog wat vrije tijd voor mijn Research Class van 16.30 tot 18.15 en daarna Lifting Techniques tot 20.15 uur.

 

 

Wednesday 10/24
Vandaag heb ik geen les en pas om half twee hebben we een team-meeting gepland om de video-analyse van onze tegenstander van vrijdag, Drexel, te bespreken. We bekijken beelden van twee van hun wedstrijden en analyseren hun press, opbouw en strafcorners en bespreken enkele aanpassingen van onze tactiek en waar we op moeten letten. Na een uurtje hebben we genoeg gezien en gaan we het veld op voor onze training. Omdat het verschrikkelijk koud aan het worden is beginnen we met een extra goede warming up, voordat we wat opbouw oefeningen en schietoefeningen op het goal doen. De laatste training voordat we morgen naar Drexel vertrekken sluiten we af met een grote 6v6 scrimmage en natuurlijk wat strafcorners.

Bij Hofstra hebben de een soort interne competitie genaamd de “Pride Cup”, waarbij je met je team punten kan scoren door goede cijfers te halen, naar wedstrijden van andere teams te gaan kijken en vrijwilligerswerk te doen. Ook worden er eens in de zoveel tijd extra activiteiten voor alle athletes georganiseerd, zoals lezingen of de talentenshow over twee weken, maar om 20 uur staat er een verkleedwedstrijd op het programma. Uit elk team hebben een of twee spelers zich verkleed, die vervolgens beoordeeld worden, best grappig. Na afloop blijven we nog even lekker hangen en daarna moet ik snel mijn tas inpakken, want morgen vertrekken we voor ons laatste dubbelweekend van het seizoen.

 

Thursday 10/25
Om 11 uur vertrekken we met onze teambus naar Drexel in Philadelphia. Het is een 4 uur durende reis die wordt gevuld met muziek, films kijken en natuurlijk eventjes powernappen voordat we om 3 uur direct vanuit de bus het veld op rollen voor de training. Na twee uur lang het veld uitproberen en wederom de corners oefenen houden we het voor gezien.
De oom van een van mijn teamgenootjes heeft een giga huis aan de rand van Philadelphia waar we na de training heen gaan voor een gezellige avond en diner met het team. We eten gezonde wraps en kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de stad vanaf het dakterras. Voordat we weer de bus ingaan krijgen we zelfs allemaal een goodiebag mee met een Hofstra hairband en wat Halloween spulletjes, super lief. Als ik tegen 9 uur eenmaal in het hotel aankom, middenin Philadelphia, ga ik lekker vroeg mijn bedje in.

 

 

Friday 10/26 Gameday vs Drexel
Onze wedstrijd tegen Drexel vanavond is pas om 18 uur, dus we kunnen lekker uitslapen. Half 10 zitten we aan het ontbijt in een grote zaal en daarna hebben we wat vrije tijd waarin ik even facetime met mijn ouders, zoals altijd voor de wedstrijd. Tegen 12 uur gaan we Philly in voor een team-wandeling naar een overdekt marktje vlakbij, Reading Terminal Market.

Om 12.45 zijn we terug in het hotel en komen we met z’n allen bij elkaar in een van onze hotelkamers voor een team-meeting. Een van onze coaches, Courtney, heeft een supervette motivational video in elkaar gezet van al onze highlights dit seizoen, om de sfeer erin te krijgen. Vervolgens bespreken we nog eens uitgebreid ons tactisch plan voor vanavond zodat we helemaal klaar zijn voor de wedstrijd.

Om 14.00 wordt onze pre-game meal bezorgd en lunchen we met het team. Vanwege het drukke verkeer vertrekken we al om 15.30 uit het hotel en zijn we 16.00 bij het sportcomplex om ons om te kleden en in een laatste voorbespreking nemen we de hoofdlijnen nog eens door waarna we het veld op gaan. De wedstrijd wordt vanavond weer live uitgezonden en ondanks dat het dan in Nederland 00.00 uur is, zitten mijn ouders en vrienden trouw voor de tv. Na de warming up en het volkslied is het dan zo ver, lets go!

 


Saturday 10/27
De wedstrijd ging niet zoals gepland, we hebben 5-1 verloren wat betekent dat we voor onze laatste kans op de CAA play-offs morgen van Delaware moeten winnen. Ik zit vandaag weer om half 10 aan het ontbijt en ben redelijk gesloopt van gisteren. Tijdens de wedstrijden wordt je bijna niet gewisseld en dat blijft toch wel een beetje wennen. Gezien de wedstrijd van morgen, is recovery vandaag super belangrijk en omdat het nogal hard regent en waait buiten, slaan we de training vanmiddag over. In plaats daarvan doen we een teamactiviteit: we gaan naar Dave & Busters, een gigantische spelletjeshal. We hebben een heel uitgebreid lunchbuffet, daarna spelletjes en moeten dan weer de bus in om door te rijden naar Delaware.

Eenmaal in het hotel aangekomen blijkt deze nog luxer te zijn dan de vorige, met een hele lounge en keuken op de kamer, welke ik deel met een tweedejaars teamgenootje. Doordat er een bruiloft gaande is in het hotel, is er geen meeting-room beschikbaar voor de video-analyse. In plaats daarvan kijken we in groepjes de wedstrijd van Delaware vs. Northeastern met belangrijke punten om op te letten. Tegen 6 uur wordt ons avondeten al bezorgd en eten we met elkaar op verschillende kamers.

 


Sunday 10/28 Gameday vs Delaware
Om 9 uur gaat de wekker en hebben we een uitgebreid ontbijt. We vertrekken op tijd naar het veld en zijn om 11 uur in de lockerroom. Normaal gesproken hebben we een speaker met onze pre-game muzieklijst, maar vandaag willen de coaches dat we extra gefocust zijn, omdat er heel veel op het spel staat. Na de voorbereiding begint om 1 uur de wedstrijd. De eerste helft staan we heel sterk te spelen, eigenlijk zoals we vrijdag ook hadden moeten doen. Pas 5 minuten voor tijd weet Delaware te scoren uit de strafcorner. In de tweede helft proberen we nog wat te forceren maar de regerend CAA champion is te sterk voor ons en we eindigen in een 6-0 verlies. Dat betekent dat we dit seizoen eindigen op een gedeelde vierde plaats met Drexel en JMU, waarbij we op doelsaldo afvallen voor de play-offs.
Het seizoen is ontzettend snel voorbij gegaan en aangezien ze hier niet aan zaalhockey doen moeten we wachten tot februari voordat we weer het veld op gaan. Dat betekent wel dat we nu wat meer tijd hebben om lekker de stad te ontdekken. Als je zo dicht bij een van de grootste steden van de wereld woont moet je daar natuurlijk wel gebruik van maken!

We blijven natuurlijk niet stil zitten, want in de wintermaanden staat er vooral veel kracht- en conditietraining op het programma om onze fysieke en mentale fitness wat op te schroeven. Tijdens ons off-season zullen we in maart wekelijks oefenwedstrijden en toernooien gaan spelen om ons helemaal klaar te stomen voor volgend seizoen! Ik heb er al zin in!

 


Leuk om een beetje een beeld te krijgen hoe je avontuur bij Hofstra er uit ziet! Het reguliere seizoen zit er nu op Valerie, helaas heeft ze zich niet weten te plaatsen voor de play-offs.. maar toch blijven we haar volgen! Voor meer dagelijkse avonturen en prestaties van onze talenten; volg ons op Instagram!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.