Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Sophie Schulpen geniet nog steeds elke dag

Sophie Schulpen zit in haar tweede jaar @ American International College in Massachusetts. Elke dag geniet ze nog steeds van haar avontuur in Amerika. Lees hieronder wat Sophie te vertellen heeft:
Heb je het naar je zin in Amerika?
Ja ik heb echt mega naar mijn zin in Amerika. Geniet echt van elke dag en nog steeds mega blij dat ik besloten heb dit avontuur aan te gaan.
Wat heb je thuis achtergelaten?
Wat ik thuis heb achtergelaten? Het voelt eigenlijk totaal niet als iets achter gelaten hebben. Tuurlijk heb ik mijn familie en vriendinnen ook in Nederland maar face time doet wonderen. Spreek mijn vriendinnetjes en familie echt wekelijks als het niet dagelijks is.
Wat studeer je in Amerika?
Ik zit nu in het tweede jaar van mijn studie Human Biology.

Hoe kijk je terug op je eerste jaar in Amerika?
Het eerste jaar voelt alsof het voorbij gevlogen is. Weet nog heel goed de dag dat ik op het vliegtuig stapte en hier voor het eerst aankwam. Maar nog steeds geen seconde spijt. Heb zoveel mooie dingen mogen mee maken in het eerste jaar, echt in een mega close team terecht gekomen en hier echt vriendinnetje voor het leven gemaakt.

Wie is je gekste teamgenoot waar je ooit mee hebt gespeeld?
Gekste team genoot, oh wauw dat is best moeilijke vraag. Ik denk dat dat Josie is, een Freshman uit Australië. Ze is helaas nog niet gecleared door de NCAA maar is er elke wedstrijd om ons aan te moedigen. Tijdens het aanmoedigen komt ze dan opeens helemaal face painted naar de wedstrijd of ze maakt motivatie filmpjes voor iedereen voor de wedstrijd.

Wat was voor je jou de drempel om het avontuur aan te gaan?
Ik heb al sinds jong af aan gezegd dat ik enorm graag in Amerika wilde gaan studeren en dat wilde combineren met hockeyen. Toen ik KingsTalent voorbij zag komen dacht ik nu moet ik er ook voor gaan. Na alle goede informatie gesprekken die ik gehad had op het kantoor wist ik zeker dat dit was wat ik wilde gaan proberen.
Wat vindt je het leukste aan Amerika / Wat is je leukste herinnering tot dusver in Amerika?
Leukste aan Amerika vind ik hoe serieus ze het sporten hier nemen. Voor alles is er wel iemand die je kan helpen. Ben je geblesseerd ga je naar de trainers heb je met je team problemen dan is er een sport psycholoog die jullie kan helpen en als ik thuis mis heb ik twee coaches die mij hier enorm goed opgevangen hebben en mij echt met alles helpen.
Bedankt voor je tijd Sophie en sluit het seizoen mooi af in Massachusetts!
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.