Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Softbalsters Sietske en Esmee: Twee Nederlandse talenten die schitteren in Amerika

Het softbalseizoen in Amerika is in volle gang. Vanuit KingsTalent zijn er ook verschillende softballers actief is Amerika. Bijvoorbeeld Sietske en Esmee, zei hebben hun stempel al flink gedrukt op het veld. Met indrukwekkende prestaties en een veelbelovende toekomst voor zich, delen ze hun ervaringen en ambities.

Sietskes prijzen en toekomstplannen

Sietske Drijvers die haar tijd doorbrengt in Florida, vertelt vol enthousiasme over haar ervaringen tot nu toe. “Het is fantastisch hier! We kunnen het hele jaar door buiten onze wedstrijden spelen, wat een enorm voordeel is. Het winnen van het State Championship en de World Series vorig seizoen waren absoluut hoogtepunten voor mij.” Haar prestaties spreken boekdelen met onderscheidingen als “Most Outstanding Defensive Player” tijdens de World Series en diverse academische prijzen, heeft ze haar veelzijdigheid bewezen.

Voor Sietske staat het winnen van het Nationale Kampioenschap bovenaan haar lijst van prestaties. “Het was een ongelooflijke eer, vooral omdat het de derde keer op rij was dat onze school deze prijs won.” Haar toekomst ziet er ook rooskleurig uit, met een plekje bij Mercer University in het verschiet. “Ik kijk ernaar uit om nog meer ervaring op te doen en hopelijk nog een National Championship te winnen!”

Esmées succes en ambities

Esmee beschrijft het begin van het seizoen als “heel erg positief”, met een focus op haar verbeterde pitchtechniek en hernieuwd zelfvertrouwen. “Dit jaar kan ik op mijn manier het beste zijn voor ons team en alles doen wat ik kan om ons succes te bevorderen.”

Het afgelopen seizoen was net een droom voor Esmee en haar team, met overwinningen als Conference Champions, State Champions en zelfs een derde National Championship. “Dat is natuurlijk het hoogtepunt,” zegt ze trots. “Het winnen van de derde National Championship voor FSW was echt ongelooflijk en onbegrijpelijk.”

Met haar ogen gericht op een mogelijk vierde National Championship en haar voortdurende ontwikkeling als speler, is de toekomst van Esmee veelbelovend. “Ik ga door naar een 4-jarig programma na dit seizoen. Waar precies, dat is nog de vraag, maar ik ben klaar voor de uitdaging.”

Terug naar Nederland en Verder

Beide spelers kijken ook vooruit naar hun terugkeer naar Nederland. Sietske is vastbesloten om deel te nemen aan de Olympische Spelen met het Nederlands Team, terwijl Esmee van plan is om terug te keren naar haar club, Sparks Haarlem, en haar pad bij het Nederlands team te blijven volgen. Naast softbal overwegen ze beiden ook verdere studies.

Met een indrukwekkende lijst van prestaties achter hun naam en veelbelovende plannen voor de toekomst, zijn Sietske en Esmee twee Nederlandse talenten om in de gaten te houden, zowel in Amerika als terug in Nederland.

Wij zijn supertrots op deze twee toppers en alles wat ze tot nu toe bereikt hebben in Amerika. Op naar nog meer mooie prestaties dames!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.