Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Vince Stans wil als kampioen Orion verlaten

Waar zijn huidig team Orion bovenaan staat in de 2e klasse en al een periode op zak heeft gaat Vince Stans sowieso geen eerste klasse spelen volgend jaar. De spits maakt de overstap naar Amerika waar hij gaat spelen voor The University of West Alabama Tigers!

Vince is zijn voetbalcarrière begonnen bij de amateurclub v.v. D.V.O.  waar ze hij in de eerste jeugdteams speelde op de hoogste niveaus. Na vele successen met verschillende kampioenschappen en beker winsten maakte hij de stap naar Achilles’29. Bij Achilles was hij eerst aanvoerder van de onder 19 en maakte hij later de stap naar jong achilles het 2e team van de 2e divisionist. Dit seizoen speelt hij in de tweede klasse bij de amateurs van Orion uit Nijmegen waarmee hij strijd om de titel.

Zijn wedstrijden speelt Vince het liefste in de spits maar ook als aanvallende middenvelder kan hij uit de voeten. Vince is een kopsterke spits die met zijn 1,88 en goede timing voor veel gevaar in de lucht zorgt. Ook met zijn voeten weet hij de bal goed te raken en is hij een spits die makkelijk het netje weet te vinden. Zijn snelheid maakt hem een gevaarlijke speler die niet te peilen is voor de verdedigers. Vince geeft alles voor de winst dit liet hij eerder bij Achilles zien waar hij ook als verdediger ging spelen.

Bij de UWA Tigers gaat Vince spelen onder coach de nieuwe coach Ross Nelson die zeer gecharmeerd is van de spits. In de Gulf South Conference gaat Vince ervoor zorgen dat de spannende wedstrijden in het Tiger Stadium minder spannend worden dan vorig seizoen. Het stadion bied 7000 supporters een zitplaats wat meer is dan het stadion van Telstar en Almere City samen en net iets minder dan dat van FC Volendam.  De Gulf South Conference kampioen van 2017 haalt met Vince een mooie versterking binnen voor in de punt van de aanval.

Wij wensen Vince al het succes met zowel het voetballen als zijn studie op The University of West Alabama en we hopen nog veel van hem te horen. Wil jij ook je leven omgooien en als student-athlete naar Amerika? Sign up now!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.