Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

De Bethany Vikings kapen Thijs Oldenhof bij SV Kampong weg

De Bethany Vikings kapen Thijs Oldenhof bij SV Kampong weg

Thijs Oldenhof gaat de Domstad verlaten voor Bethany Luthern College waar hij van de Amerikaanse sportcultuur gaat genieten. De 18-jarige verdediger gaat het team van de nieuwe coach Derick Lyngholm vanuit achter leiden om zo tot goed seizoen te komen.

 

Thijs is begonnen met voetballen bij Sporting Martinus waarna hij in E-jeugd bij Kampong is gaan spelen. Bij Kampong is hij regelmatig aanvoerder geweest van de selectieteams en is hij ook twee keer doorgeschoven naar een oudere lichting. Thijs speelde in B-jeugd twee seizoenen om promotie waar het in het tweede seizoen gelukt was. Dit seizoen speelt hij in de O-19 waar ze in de 2e divisie spelen tegen top teams als Zeeburgia en AFC.

De voorkeurs positie van Thijs is centraal in de verdediging, maar ook op alle andere plekken achterin kan hij uit de voeten. Als aanvoerder is hij gewend om zijn team te coachen en dit is dan ook een van zijn krachten. Daarnaast is Thijs een echte voetballer uit de Nederlandse school waardoor hij altijd de voetballende oplossing zoekt dit met een goede pass zorgt ervoor dat de bal in de ploeg blijft. Voor coach Lyngholm kan Thijs door goed van achter uit te coachen een zeer belangrijke schakel worden. Samen met toekomstig teamgenoot Daan Huntjens gaat hij het centrale duo vormen die als fundering voor de rest van de ploeg moet dienen.

 

Bij de Bethany Vikings gaat Thijs spelen met jongens uit alle uithoeken van de wereld. Bethany Luthern College heeft een hoog percentage internationale studenten. Voorbeelden hiervan zijn teamgenoten uit Duitsland en Spanje maar ook Congo en Kenia. Coach Lyngholm is zelf oud keeper van de Vikings en heeft met zijn prestaties op doel een aardige naam opgebouwd. Als speler in het seizoen ’95-’96 behaalde hij 14 overwinningen tegenover 3 verlies partijen. Dit gaat hij nu als coach proberen te overtreffen.

 

Wij wensen Thijs veel succes met zowel zijn studie als het voetbal bij Bethany Luthern College. Wij blijven zijn voortgangen volgen en houden jullie hiervan op de hoogte. Wil jij het Amerikaans avontuur met ons aangaan? Sign up now!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.