Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Ophélie Bemelmans vertrekt naar één van de beste scholen ter wereld

Ophélie Bemelmans vertrekt naar één van de beste scholen ter wereld

De 17-Jarige spits van Maastricht A1 gaat spelen voor Princeton, een van de beste scholen van de VS. Waar ze op hockey gebied een topschool zijn, zijn ze op educatief gebied nog beter en hoort Princeton tot een van de beste scholen ter wereld.

 

Ophélie speelt al sinds haar vijfde bij de Maastrichtse Hockeyclub waar ze altijd in de eerste teams speelde. Waar ze in 2015-2016 zich als eerste meisjes team van Maastricht kwalificeerde voor de landelijke Super B competitie werd ze het seizoen later kampioen in deze divisie. Ook presteerde Ophélie in de A-jeugd goed waarmee ze nu op het hoogste niveau speelt.

Als spits voelt Ophélie zich op haar best maar ook als aanvallende middenvelder of op de flanken kan ze het spel bepalen. Met haar tactisch inzicht weet ze vaak haar team naar een hoger niveau te tillen. Verder beschikt Ophélie over kwaliteiten die in Amerika van groot belang zijn, zo is ze conditioneel sterk, snel en een echte doorzetter. Dit maakt haar een ware plaag voor de verdediging. Ophélie is een speelster die feedback goed oppakt en een positieve instelling heeft, hierdoor wil ze zich altijd verbeteren.

Princeton is geen onbekend terrein voor Ophélie, zo is al twee keer op official visit geweest bij de Universiteit. Ook heeft ze goed contact met coach Carla Tagliente die veel vertrouwen heeft in de jonge spits. Bij de beste scholen horen ook de beste faciliteiten en Princeton is hier geen uitzondering op. Ophélie gaat haar wedstrijden spelen op het Bedford field waar als een van de weinige velden in de VS internationale wedstrijden gespeeld mogen worden. Het beschikt over een mooie tribune langs de lange zijde van het veld met zitplaatsen voor 1200 man.

Ophélie gaat spelen tegen andere top universiteiten zoals Duke, Maryland en North Carolina. Verder speelt Princeton in de IVY League waar de academische top scholen van de VS het tegen elkaar opnemen. Denk hierbij aan Harvard University, Yale University en de University of Pennsylvania.

Wij wensen Ophélie veel succes bij Princeton University met zowel haar studie als het hockey. We blijven haar intensief volgen en brengen jullie het laatste nieuws. Ben jij ook geïnteresseerd in een Amerikaans avontuur? Sign up now!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.