Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Nienke Bloemsaat gaat spelen in het groen van Michigan State University

Nienke Bloemsaat gaat spelen in het groen van Michigan State University

De Spartans uit East Lansing trekken met Nienke Bloemsaat een ervaren speelster voor in het centrum aan. De 18-jarige Brabantse is al twee jaar een vaste waarde in Dames 1 van MHC de Warande en heeft hier de nodige ervaring opgedaan.

 

 

Nienke is op haar zesde begonnen met hockey bij MHC de Warande in Oosterhout. Hier heeft ze tot de B1 in alle eerste teams van de jeugd gespeeld. Nienke had voor ogen om in de A een stap hogerop te maken, maar door uiteindelijk op 16-jarige leeftijd geselecteerd te worden voor dames 1 bleef ze bij haar club. Hierdoor heeft ze veel ervaring opgedaan en is ze gewend om meer fysiek te spelen dan bij de jeugd.

Door haar ervaring komt Nienke het beste tot haar recht in de as van het veld. Zo kan ze centraal in de verdediging spelen waar ze het spel kan verlegen met een goede hoge bal. Ook kan ze centraal op het middenveld spelen waar ze met haar goede acties en mooie techniek veel ruimte voor zichzelf creëert. En als laatste kan ze als spits uit de voeten doordat ze fysiek sterk is en zich niet aan de kant laat zetten tijdens een aanval. Haar voorkeurspositie is centraal in de verdediging omdat ze hier het haar goede kwaliteiten maximaal kan inzetten.

 

Nienke gaat spelen voor Michigan State University een top school met de beste faciliteiten. Zo is het bied het wedstrijd veld plek voor 1500 supporters en beschikken ze over een geweldige gym met bubbelbaden, masseurs en ga zo maar verder. Ze gaat hier samen spelen met Merel Hanssen de aanvallend ingestelde middenvelder. Samen gaan ze een gouden duo vormen voor coach Helen Knull in de Big 10 conference.

 

Wij wensen Nienke veel succes en plezier toe als Michigan State Spartan! We blijven haar op de voet volgen en brengen jullie de laatste nieuwtjes rond haar Amerikaans avontuur. Wil jij je kans pakken en je studie combineren met topsport in Amerika? Sign up now!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.