Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Esmée Zoetelief zet de stap naar de Verenigde Staten

Esmée Zoetelief zet de stap naar de Verenigde Staten

Het Frank Phillips College versterkt zich met de komst van Esmee Zoetelief. De 17-jarige volleybalster gaat dit najaar studeren aan de Texaanse onderwijsinstelling en zal aansluiten bij het damesvolleybalteam van de school.

 

Deze zomer zal Esmee haar middelbare school afronden waarna ze klaar is om een studie te gaan volgen in Amerika. Zowel op school als op het veld is Esmee erg gemotiveerd en competitief ingesteld waardoor ze altijd voor het hoogst haalbare gaat. Ze zal hier op de juiste plek zijn want op het Frank Phillips College streven ze daar ook naar.

 

Esmee begon op 9-jarige leeftijd met volleyballen bij de lokale volleybalvereniging Sovoco. Ze heeft hier de jeugd doorlopen en wist hierin zelfs drie keer kampioen te worden. Esmee werd ook bij Sovoco als talent gezien waardoor ze vaak mocht aansluiten bij de hogere teams in een andere leeftijdscategorie. Zo speelde ze op jongere leeftijd al regelmatig mee met de senioren. Vorig seizoen wist ze met haar team nog de kwartfinale van de regionale beker te bereiken tot het toernooi werd beëindigd vanwege COVID-19. Nu is ze klaar voor een nieuw avontuur en verruilt ze de vereniging uit Soest voor een avontuur zo’n 8000 kilometer hier vandaan. De kwaliteiten van Esmee zijn haar atletisch vermogen, tactisch inzicht en haar verdedigende vaardigheden.

 

Het Frank Phillips College is een openbare hogeschool gevestigd in Borger, Texas. Het is een hechte school met zo’n 1500 studenten. De klassen bestaan uit ongeveer 21 personen, wat gemiddeld is in de VS. De school is opgericht in 1948 en beschikt over verschillende sportteams waaronder een damesvolleybalteam waar Esmee dit najaar zal aansluiten. Het team komt uit in de NCJAA Region 5 samen met 19 andere teams uit Texas en New Mexico. Wij zijn ervan overtuigd dat Esmee, met haar winnaarsmentaliteit, het niveau van het team naar een hoger level zal tillen.

 

Wij wensen Esmée heel veel succes in de Verenigde Staten en geniet van de ervaring!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.