Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

The Monmouth University maakt van Bente Steenhorst een Hawk

The Monmouth University maakt van Bente Steenhorst een Hawk

De 18-jarige verdedigster van HC Rotterdam maakt deze zomer de overstap naar Amerika waar ze gaat spelen in West Long Branch, New Jersey. De kampioen van de Metro Atlantic Athletic Conference haalt met Bente een speelster in huis die het verschil kan maken. Samen gaan ze proberen de titel te prolongeren en goed te spelen op de Nationals.

 

Bente is op jonge leeftijd begonnen met hockeyen bij HC Breda waar ze tot en met het eerste jaar B heeft gespeeld. Haar tweede jaar in de B-jeugd speelde ze voor Ring Pass in delft waarna ze in de A de overstap maakte naar HC Rotterdam. Een goede overstap voor Bente die meteen een succes bleek want ze werden kampioen in de Super A. Ook het volgende seizoen in de A ging het goed. Dit jaar werden ze 3e op het allerhoogste niveau.

Bente is een centrale verdedigster die ook als rechtsback uit de voeten kan. Haar overzicht is van een ander niveau waardoor ze zowel in verdedigend als aanvallend opzicht haar team goed kan zetten. Ze ziet vaak de speelster die vrij staat en met een goede strakke pass kan ze deze gemakkelijk vinden. Bente beschikt over een geweldige inzet waardoor ze altijd alles geeft. Ook is ze een teamplayer die een stapje extra zet voor haar teamgenoten om zo tot de overwinning te komen.

 

Monmouth University heeft vorig seizoen al een mooi seizoen gehad met het kampioenschap in de MAAC. In de Nationals was het avontuur echter al snel voorbij nadat er in de eerste wedstrijd in overtime werd verloren. Met het tekenen van Bente hebben ze een speelster gehaald waarmee dit aankomend seizoen beter moet gaan. De thuiswedstrijden gaat Bente spelen op het So Sweet A Cat Field waar vorig seizoen alle wedstrijden werden gewonnen. De school beschikt over mooie faciliteiten waar Bente met volle tuigen van kan gaan genieten dit heeft ze tijdens haar official visit al gezien.

 

Wij wensen Bente veel succes als Monmouth Hawk en hopen dat ze mee gaat doen om de titel. Wij houden jullie op de hoogte van het laatste nieuws rond Bente. Ben jij net als onze talenten geïnteresseerd om topsport te combineren met een studie in Amerika? Schrijf je in!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.