Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

SIGNED! Imogen Turner joins Monmouth University

SIGNED! Imogen Turner joins Monmouth University

Imogen Turner heeft getekend voor Monmouth University! Imogen is geboren en getogen in Australië en speelt al haar hele leven in haar thuisland, maar komende zomer gaat Imogen toch de overstap maken naar West Long Branch in de Amerikaanse staat New Jersey. 

 

De Australische begon op haar achtste met hockeyen bij Pine Rivers Saint Andrews in haar woonplaats Brisbane (Queensland). In eerste instantie begon Imogen op gras te hockeyen, totdat ze op haar dertiende de overstap maakte naar hockey op kunstgras. Ze ging spelen voor Commercial Hockey Club. Imogen bleek talent te hebben, want gedurende haar jeugdjaren werd ze verschillende keren opgenomen in het hockeyteam van de staat Queensland om te spelen voor het nationale kampioenschap. De eerste keer werd ze geselecteerd voor het Onder-12 schoolteam van Queensland om ook te spelen voor het nationaal kampioenschap. Dit toernooi werd zelfs gewonnen door het schoolteam van Queensland. Dit betekende het begin van de hockey-carrière van Imogen.

In de jaren die volgde speelde Imogen meestal samen met speelsters die ouder waren dan zijzelf. Dat Imogen talent had bleek wel in 2016 toen Imogen verkozen werd tot speler van het jaar in de Brisbane Division 3. Dat jaar werd ze tevens gekozen in het Queensland-team O-15 en maakte zij haar debuut in de Division 1 op 13-jarige leeftijd, heel knap!

 

Imogen speelt graag op het middenveld en dan met name de posities van aanvallende middenvelder ligt haar goed, het liefste speelt ze linker- of rechter aanvallende middenvelder. Gedurende haar hockey-carrière is Imogen ook bezig geweest met hardlopen en cross county wedstrijden. Inmiddels loopt Imogen nog steeds regelmatig hard en gaat ook graag naar de sportschool, alles om zo fit mogelijk te zijn met hockey. Haar sterke punten zijn dan ook haar doorzettingsvermogen en het winnen van de tweede bal in de verdediging.

Monmouth University 

Imogen vertrekt in de zomer van 2020 naar West Long Branch in New Jersey om te gaan spelen voor Monmouth University. In het Field Hockeyteam van Monmouth zal ze Bente Steenhorst tegenkomen die net haar eerste seizoen erop heeft zitten bij de ‘Hawks’. Monmouth University is een school met ongeveer 7.000 studenten met een groot aanbod aan sporten, zoals American Football, Basketball en Baseball en zo ook Field Hockey. Het Field Hockeyteam kan terugkijken op een redelijk goed seizoen, want in het hele seizoen werd 14 keer gewonnen en maar 5 keer verloren. Imogen gaat spelen in de America East Conference. Het Regular Season werd zelfs gewonnen door Monmouth, want alle 5 de wedstrijden werden winnend afgesloten. In het Conference Tournament kwam Monmouth vervolgens tot de finale, maar werd er helaas verloren van Stanford.  Op de nationale ranking staat Monmouth 23e. Monmouth plaatste zich afgelopen seizoen niet voor de nationals en dat zal dus een duidelijk doel zijn voor de ‘Hawks’ om met onder andere Imogen de Nationals te bereiken en het America East Tournament te winnen.

 

Namens het hele KingsTalent-team wensen wij Imogen heel veel succes bij Monmouth University. Wij hopen uiteraard nog heel veel van je te gaan horen! Wij zullen jullie ook op de hoogte houden met al het nieuws omtrent onze Australische topper!

Volg jij ons al op Instagram? Hier komen dagelijks updates rondom onze talenten in Amerika voorbij! @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.