Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Showcase, gesprek, contract; het verhaal van Mark de Graaf IJsselmeervogels

Mark de Graaf sluit het Rode boek. Hij verlaat de IJsselmeervogels voor een avontuur in Amerika. Op de showcase van KingsTalent werd hij gescout door een delegatie van Shawnee State University. Na overleg en nog met andere scholen te hebben gesproken is de kogel door de kerk. Op 11 augustus vertrekt de middenvelder naar Amerika. We kijken met Mark vooruit op zijn avontuur. 

 


Bron – Rob van Willige Sportfotografie

 

Mark! Stel jezelf eens voor. Wie is Mark de Graaf?
Mijn naam is Mark de Graaf, 19 jaren oud. Geboren en getogen in het pittoreske vissersdorp Bunschoten-Spakenburg. Vanaf mijn 4elevensjaar ben ik gaan voetballen bij VV IJsselmeervogels, dit jaar was mijn eerste seizoen als senior en mocht ik aansluiten bij de A-selectie.

 

Deze zomer vertrek je naar Shawnee State University. Hoe bereid je je voor op deze overstap?
De grote voorbereidingen zijn gelukkig al achter de rug, denkend aan de aanmeldingen bij zowel de sportbond als de universiteit en uiteraard het vele papierwerk wat hierbij komt kijken. Verder probeer ik mijn conditie op peil te houden door veel te blijven (zaal)voetballen en zo nu en dan even wat krachtoefeningen om zo toch te wennen aan het fysieke aspect van voetbal in de Verenigde Staten.

 

 

 

Welke studie ga je volgen in Amerika?
Een mix van (Business) Management & Marketing.

 

 

Heb je al veel contact met je nieuwe teamgenoten?
Met de Nederlandse enclave, Thomas en Kevin, heb ik regelmatig contact. Ook hebben we onlangs even een bakkie met elkaar gedaan. Thomas en ik hebben ook samen onze vlucht geboekt. Verder met de ‘buitenlandse’ teamgenoten wat contact via social media.

 

 

 

Op de showcase speelde je in de kijker bij SSU. Terwijl je niet eens fit was deze dag… Hoe kijk je terug op deze (spannende) dag?
Na een eerdere afmelding kreeg ik van Paul te horen dat er verscheidene coaches toch wel zeer degelijk geïnteresseerd waren. Mede dit gaf dan ook de doorslag om toch te komen, al was het slechts voor een gesprek. Veel spanning had ik dan ook niet om toch het veld op te stappen. Na afloop was er dan de ontmoeting met de delegatie van SSU, met onder andere toekomstig teamgenoot Kevin de Lange.

 

 

Wat zijn je doelstellingen voor het eerste jaar?
Op voetballend gebied weet ik nog niet echt wat ik van het niveau kan verwachten, maar in de wetenschap dat er komend seizoen veel geïnvesteerd is in het voetbalteam hoop ik wel dat we een gooi kunnen doen naar het winnen van de Conference.

In de schoolbanken zal er ook moeten worden gepresteerd dus ik hoop dat ik daar al mijn studiepunten binnen kan slepen. En niet te vergeten, plezier is natuurlijk ook erg belangrijk gedurende het eerste jaar…

 

 

 

Hoe is het om de Vogels te verlaten na al deze jaren?
Het geeft stiekem toch wel een beetje een leeg gevoel als ik er langer over nadenk. Het is toch mijn vertrouwde nest geweest de afgelopen 14/15 jaar. Met iedereen kon je toch even een praatje maken of om hulp vragen. Dat is iets wat ik zeker ga missen.

 

 

Wat waren je hoogtepunten bij de IJsselmeervogels?
Eigenlijk de afgelopen vier seizoenen kan ik wel een hoogtepunt opnoemen, het begon allemaal in de toenmalige B1 waar we als kampioen de competitie beëindigden. In de jaren daarop in de A1 met hetzelfde team zijn we in twee jaar tijd via play-offs van de 4e– naar de 2edivisie gepromoveerd.

Ook dit seizoen was het raak, in mijn laatste wedstrijd bij IJsselmeervogels nog een leuk bekersuccesje door de districtsbeker te winnen met het 2eelftal.

 

Uiteindelijk heb je voor Shawnee State gekozen terwijl meer teams interesse toonde. Wat gaf uiteindelijk de doorslag?
Uiteindelijk gaf het wel de doorslag dat mijn ouders en ik een vertrouwd gevoel hadden overgehouden aan het gesprek na afloop van de showcase met Mark Trapp, assistent-trainer van SSU en Kevin.

 


Bron – Rob van Willige Sportfotografie

 

Weet je al meer over je wedstrijd- en trainingsschema voor de eerste weken? Hoe ziet dit eruit?
Het wedstrijdschema heb ik al wel gezien voor aankomend seizoen, het ziet er voor Nederlandse begrippen erg druk uit. Drie wedstrijden per week is de standaard. Het trainingsschema zal daar in de eerste weken ook wel naar staan…

 

Waar kijk je het meest naar uit?
Niet specifiek één ding, maar ik heb gehoord dat de teamgeest in het voetbalteam erg hoog is en dat men echt voor elkaar door het vuur gaat. Ik kijk er het meest naar uit om hier deel uit van te maken.

 

Waarom heb je je bij KingsTalent aangemeld? Niet een allerdaagse beslissing lijkt me zo?
Ik had dit eigenlijk al twee jaar eerder willen doen, mijn ouders en ik hebben toen overlegd dat dat nog te vroeg was. Ik heb het idee altijd in m’n achterhoofd gehouden, en dit jaar is het juiste moment gebleken. Het is inderdaad geen allerdaagse beslissing, wel is het er een die je talloze levenservaringen zal opleveren. Plus dat je je studie/sport ervoor niet  hoeft stop te zetten.

 


Bron – Rob van Willige Sportfotografie

 

 

Heb je je koffers al gepakt? Wanneer vertrek je?
11 Augustus zal ik samen met teamgenoot Thomas het vliegtuig instappen.

 

 

Om je nog beter te leren kennen geven we je enkele opties –

 

Rood of Blauw
Doelpunt of Assist
AJAX of Feyenoord
Zonof Sneeuw
Obama of Trump
Preseason of vakantie?

 

 

Heel veel succes topper! We blijven je op de voet volgen!
Wil je ook in aanmerking komen om in Amerika te sporten en studeren? Laat het ons weten…

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.