Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Shant Bedrosian – Een kijkje in het leven van…

Vandaag pakken we een week uit het Amerikaanse avontuur van Shant Bedrosian! De pijlsnelle vleugelspits koos er ruim een jaar geleden voor om de jeugdopleiding van FC De Graafschap in te ruilen voor een Amerikaans avontuur bij Montana State University Billings, een keuze waar Shant geen moment spijt van heeft gehad. Shant heeft een ietwat vervelend seizoen achter de rug waarin hij kampte met meerdere blessures, nu het nieuwe seizoen volop in voorbereiding is kan hij dus niet wachten op weer zijn opwachting te maken! Afgelopen week vloog de buitenspeler naar California voor een trainingskamp, wij waren benieuwd naar zijn week…

 

 

Monday 08/27
We beginnen de dag met training om 10 uur op het Yellowjacket-veld. We gaan door de gewoonlijke hersteltraining na een wedstrijddag (veel herstel). Dit betekent veel stretchen, joggen en proberen te herstellen van de vorige wedstrijd. Als we klaar zijn met de training, lunchen we op de campus met het hele team, inclusief het personeel. Na de lunch is er tijd voor ons om naar de atletische trainer te gaan en een behandeling of een ijsbad te krijgen om ons te helpen meer te herstellen. 8 uur ’s avonds is er nog een diner in het centrum van de stad in een lokale bar genaamd Hooligans, ze helpen het voetbalprogramma door de hele seizoen en zijn ook onze sponsoren.

 

 

Tuesday 08/28
Meestal hebben we de elke dag 2 trainingsessies, maar de eerste sessie wordt gebruikt voor individuele gesprekken met de coach. We praten over hoe ik ben geweest sinds ik terugkwam van mijn blessure en hoe ik het in het algemeen doe. Het hebben van een coach die Nederlands spreekt, maakt dit uiteraard veel gemakkelijker. 12 uur ’s middags lunchen we weer (met fantastische café-food). Voordat ik naar de 2e sessie ga, ga ik meestal naar de trainingsruimte om wat extra rekoefeningen te doen en op te warmen tot we aan onze training beginnen. Meer dan 8 maanden geblesseerd worden, besef je dat je moet voorkomen dat je geblesseerd raakt in plaats van te wachten om geblesseerd te raken en dan de preventiewerk ervoor te doen. 16:15 uur is wanneer we onze 2e sessie beginnen. We proberen een nieuw systeem aan te pakken waar we nu al geruime tijd aan werken. De eerste officiële wedstrijd is op de 31e tegen een team dat wordt beschouwd als de 4e (!) In het hele land voor D2-scholen. Het idee is om bovenop de middencirkel te zitten en ze naar ons toe te laten komen, op deze manier hebben we tijd om te organiseren en de bal te krijgen om ze te counteren en hopelijk proberen te scoren. 19:30 uur teamdiner bij Uberbrew, opnieuw een lokale bar die ons ondersteunt

 

Wednesday 08/29
Reizen naar San Bernardino. We hebben een vroege sessie om wat vrije trappen/hoekschoppen en tactische dingen te bespreken voordat we naar San Bernardino vertrekken. Hoe bepaalde inworpen en freekicks te nemen zijn een paar dingen waar we tijdens deze sessies veel op benadrukken. 13:00 uur vliegen we naar San Bernardino. Aangezien Billings geen rechtstreekse vlucht naar Californië heeft, moeten we eerst door Salt Lake City en vervolgens naar LA. We komen om 16:00 uur aan in LA. Elke keer als we reizen huren we busjes zodat we naar onze plaatsen kunnen rijden. Een van onze teamgenoten woont in Huntington Beach en we hadden het geluk dat zijn ouders ons konden ontvangen. Dus om 18.00 uur hadden we ons teamdiner (taco’s, iets anders dan pasta deze keer). Na een heerlijke maaltijd rijden we naar ons hotel en maken ons klaar om naar bed te gaan, want het is een lange dag geweest!

 

 

Thursday 08/30
Ontbijt om 9:30 uur in het Holiday Inn in San Bernardino. Daarna hebben we tijd voor onszelf om het gebied rond te lopen en de plek een beetje te verkennen. Om 14.00 uur rijden we naar het Kellogg-veld bij Cal Poly Pomona, het duurt een tijdje want het verkeer in Californië is chaotisch. Tijdens de sessie concentreren we ons op een heleboel tactische dingen waaraan we hebben gewerkt en aan we eindigen de training met afwerkingen. De training is kort omdat we de volgende dag een wedstrijd hebben en we moeter er 100% klaar voor zijn. Teamdiner in Olive Garden, lekker eten, goede sfeer en we zijn klaar om tegen Cal Poly Pomona te spelen!

 

 

Friday 08/31
Gameday! Ontbijt om 9.00 uur. Van 11:00 uur tot 14:00 uur hebben we de tijd om de fysio te gebruiken en alle ons te laten behandelen om klaar te zijn voor de wedstrijd. Ik heb een powernap genomen van 12 tot 1 om nog wat energie te krijgen voor de wedstrijd, daarna ging ik naar de fysio om mijn lichaam op te rekken en op te warmen. 2:30, we eten onze lunch, tijdens het reizen eten we Subway sandwiches, veel koolhydraten en je kunt zelf je sandwich bepalen, niet slecht! 16:00 uur teamgesprek. We beginnen met de basiselfl en we doorlopen ons tactische plan om onszelf eraan te herinneren wat we moeten doen om ze te verslaan. hoekschoppen/vrije trappen worden ook besproken. Het spel begint om 19:00 uur tegen Cal Poly Pomona. We verliezen de wedstrijd met 1-0 in de 107e minuut, slechts 3 minuten te gaan om de wedstrijd af te sluiten met een gelijkspel, moeilijk verlies helaas, maar we moeten doorgaan want er is weer een wedstrijd in 2 dagen!

 

 

Saturday 09/01
Herstelsessie na de wedstrijd en we bespreken de wedstrijd terwijl we enkele clips van het spel bekijken. Niets bijzonders na een wedstrijddag, gewoon veel herstellen en rusten. We doorlopen ons tactische plan dat we hebben voor de volgende wedstrijd en beëindigen de sessie met een laatste afwerkoefening. Teamdinner in Olive Garden en daarna een goede nachtrust voor de volgende dag.

 

Sunday 09/02
Gameday! Ontbijt om 09:00 uur, teamgesprek om 11 uur en lunch om 11.30 uur. We rijden naar het veld en maken ons klaar voor de wedstrijd. We verliezen de wedstrijd met 4-1 en dit verlies is erg moeilijk omdat we het betere team waren en dit team was zeker te verslaan, maar opnieuw moeten we doorgaan want we hebben de laatste wedstrijd van deze reis 2 dagen later en die wedstrijd wordt enorm belangrijk. We moeten winnen voordat we Californië verlaten om ons vertrouwen te vergroten en onze ranglijst te verbeteren! Koppies omhoog. Go Yellowjacket!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.