Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Sem Kroon signs at Saint Mary’s College of California, Moraga, California

Sem Kroon signs at Saint Mary’s College of California, Moraga, California

 

Afgelopen seizoen zat Sem Kroon nog dicht bij een plaats in de selectie van Jupiler League club Telstar. Met een stage kreeg de 21-jarige verdediger de kans om zijn plek veilig te stellen in Velzen-Zuid. Op een haar na belandde hij in de Jupiler League. Toen deze droom niet haalbaar bleek, verzette hij zijn zinnen en richtte hij zijn vizier op Amerika. En met succes!

 

 

Deze zomer vertrekt het talent van AFC’34 naar California. Onder de rook van San Francisco gaat hij zijn studie combineren met topsport. Saint Mary’s College of California won de strijd om zijn handtekening. De boomlange en harde verdediger meet zich hier met de beste teams van het land. Vorig jaar speelde het team nog gelijk tegen de uiteindelijke landskampioen Stanford. De meeste wedstrijden worden afgewerkt in California maar voor verschillende competitieduels (oa tegen Portland) zal hij ook in het vliegtuig stappen.

 

De sterke Kroon begon zijn jonge voetbalcarrière bij SV Koedijk, vervolgens vertrok hij naar AFC’34 waar hij met zijn jonge leeftijd een basisplaats in het eerste elftal bemachtigde. Als uitblinker bij AFC’34 speelde hij zich in de kijker bij Telstar en ODIN’59. Sem besloot uiteindelijk zijn club trouw te blijven, waardoor hij afgelopen seizoen nog steeds te zien was in de eerste klasse. Op dit moment mag zijn club zich opmaken voor nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse!

 

 

Deze zomer begint het volgende hoofdstuk. Saint Mary’s College of California. De Geals staan bekend om haar sterke voetbalprogramma in de NCAA Division 1, het hoogste College Sports niveau. Vorig seizoen eindigde het team van head coach Cooper op de vierde positie in de West Coast Conference. ‘’Wij hebben Sem gehaald wegens zijn ‘presence’, tactische inzicht en zijn manier van opbouwen’’, aldus de headcoach van SMC Gaels. Met zijn bijna 2 meter is Kroon een duidelijke asset in zowel verdedigende als aanvallende spelsituaties. In de Conference speelt de verdediger tegen aansprekende tegenstanders. Zo speelt hij onder andere tegen Pacific, San Diego, Santa Clara en Portland. Kortom genoeg mooie wedstrijden om er een fantastische tijd van te maken.

 

 

 

KingsTalent wenst Sem veel plezier met zijn avontuur in Amerika! Natuurlijk zal KingsTalent Sem blijven volgen en zijn avonturen delen op onze website en Facebook. Wil jij altijd up-to-date blijven van de laatste verhalen van Sem en andere talenten die KingsTalent geholpen heeft met een stap naar Amerika? Like dan onze Facebookpagina en volg ons op Instagram en Twitter.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij snel contact met je op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.