Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Sam Zeeman verkast komende zomer naar Amerika!

Sam Zeeman verkast komende zomer naar Amerika!

De ervaren verdediger Sam Zeeman tekent bij Houston Baptist University om daar voetbal te combineren met studie.

Sam begint in zijn zesde levensjaar met voetballen bij zijn plaatselijke voetbalvereniging. Al gauw valt hij op bij profclub ADO Den Haag en wordt hij gescout voor de jeugdacademie. Hier voetbal Sam vervolgens zeven seizoenen. Van de zeven seizoenen mag Sam zijn team leiden als aanvoerder. Sam komt met zijn team uit in de Eredivisie en weet vrijwel altijd minimal in de top zes te eindigen. Ook heeft hij de nodige ervaring op gedaan tijdens (inter) nationale toernooien in Zweden, Duitsland, Letland, Polen, Engeland, België en Nederland. Tijdens deze toernooien neemt Sam het onder andere op tegen profclubs zoals Borussia Dortmund, Bayern München, Club Brugge, Chelsea, Zenit St. Petersburg, Anderlecht, Atletico Madrid, Manchester City, West Ham United, Chrystal Palace en nog veel meer. Uiteindelijk maakt Sam de overstap naar Quick in 2020 om daar in het eerste senioren team te voetballen in de derde divisie.

Naast het veld is Sam erg gedreven. Hij daagt zichzelf uit om doelen te stellen en doet er dan alles aan om dit ook te behalen. Hij leert graag nieuwe dingen. Vrienden en familie geven aan dat hij erg sociaal is en hij vindt eerlijkheid, respect en beleefdheid erg belangrijk. In het veld is Sam een echte leider. Hij speelt intelligent en anticipeert goed op iedere situatie. Al met al een echte team player die zijn team op de eerste plek zet, boven eigen belangen.

Volgend seizoen gaat Sam spelen voor Houston Baptist University. Deze school is aangesloten bij de NCAA en komt uit in divisie 1. Het men’s Soccer team speelt zowel uit in de Southland Conference als de Western Athletic Conference. Afgelopen seizoen is Houston Baptist op de 182ste plaats in heel Amerika geëindigd. In hun eigen conference, de WAC, zijn ze helaas niet van de laatste plaats afgekomen. Voor Sam een mooie uitdaging om hier verandering in te brengen.

 

Wij wensen Sam heel veel succes toe met zijn avontuur in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.