Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Rutger Hesselink gaat voor Amerika!

Rutger Hesselink gaat voor Amerika!

Rutger Hesselink gaat een Amerikaans avontuur aan bij de Cardinal Stritch Wolves. Hier gaat hij voetbal en studeren combineren aan Cardinal Stritch University.

Rutger is op zijn vijfde begonnen met voetbal. Toen hij negen jaar oud was werd hij gescout voor de jeugdopleiding van FC Twente. Niet alleen door zijn lengte, namelijk 1.99 meter, maar ook door zijn kwaliteit viel Rutger op. Toen Rutger deelnam aan een voetbalkamp van AC Milan, werd hij bekroond tot ‘Beste Speler’. Hierdoor werd hij uitgenodigd om mee te trainen bij de jeugdteams van AC Milan. En dat allemaal toen hij nog maar negen jaar oud was.

Vanaf zijn tiende speelt Rutger in de jeugdopleiding van FC Twente. Hij heeft al een aantal mooie wedstrijden op zijn naam staan. Rutger heeft tegen teams als Chelsea, Juventus, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Manchester City en PSG gespeeld.

Zoals gezegd is Rutger bijna twee meter lang. Ondanks zijn lengte is hij erg snel en behendig. Hierdoor maakt hij het zijn tegenstanders erg lastig. Maar Rutger is niet alleen verdedigend erg sterk, hij weet namelijk af en toe ook zijn doelpuntje mee te pakken. Dit heeft hij onder meer ook laten zien tegen Ajax. Ook vanuit de opbouw is Rutger erg belangrijk. Met zijn passtechniek kan hij het spel volledig openbreken met een lange bal.

Afgelopen jaar speelde Rutger bij de amateurs van Sparta Enschede. Nu gaat Rutger zijn kwaliteiten laten zien in Amerika. Dit gaat hij doen bij de Cardinal Stritch Wolves, die uitkomen in de Chicagoland Collegiate Athletic Conference (CCAC). In 2019 behaalden de Wolves het Regular Season kampioenschap en werden gekroond tot Tournament Champions. Rutger zal dus in een team vol kwaliteit terechtkomen.

Rutger is niet de enige Nederlandse student-athlete bij de school in Milwaukee. In het women’s soccer team spelen Annebel Brandts, Lisa Schot én Sterre Rinkel, geen onbekenden voor KingsTalent!

 

Wij willen Rutger veel succes en vooral ook veel plezier wensen in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.