Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Na ruim 10 jaar Nederlandse opvolging bij LIU, New York City

Na ruim 10 jaar Nederlandse opvolging bij LIU, New York City

Ruim 10 jaar geleden speelde KingsTalent directeur Paul de Koning, voor Long Island University, New York. Een metrostop verwijderd van hartje Manhattan! Voor ons is het gigantisch leuk dat de Nederlandse legacy wordt voortgezet door Huib Achterkamp! Huib wordt binnengehaald als blok beton op het middenveld. Een fysiek sterke breker die ook voetballend veel kan toevoegen.

 

 

 

Wie is Huib en waar komt hij vandaan?
Ik ben Huib Achterkamp en ben 20 jaar. Momenteel woon ik weer bij mijn ouders en mijn zusje in Steenderen (een klein dorpje tussen Zutphen en Doetinchem), nadat ik een jaar op kamers in Nijmegen heb gewoond. Aangezien voor mij de “vakantie” al is begonnen, heb ik toch maar besloten om terug naar Steenderen te gaan. In Nijmegen heb ik twee jaar rechten gestudeerd aan de Radboud Universiteit, dat zet ik nu tijdelijk aan de kant voor een nieuwe uitdaging in New York. Verder speelde ik dit seizoen voor BVC’12, een zondag Hoofdklasser. Het seizoen kende bij ons ups en downs, we zijn gedegradeerd via de nacompetitie. Echter hadden we ook een periode waarin we 8 wedstrijden ongeslagen waren en we heel dichtbij een periode waren. Je zou zeggen dat het een slecht seizoen was, maar het was voor mij persoonlijk wel een seizoen waarin ik ongelofelijk veel geleerd heb en mijzelf kon meten aan de kwaliteiten van vele ex-profs. Waar ik in het begin nog niet zeker was van een basisplek, groeide ik uit tot een van de sleutel spelers van het team, met als kers op de taart een nominatie voor talent van het seizoen in de regio Nijmegen (1eklasse t/m 2edivisie).

 

 

Deze zomer vertrek je naar de VS. Hoe ben je erbij gekomen om dit avontuur aan te gaan? Waar is het vlammetje aangewakkerd?
Vorig seizoen was ik teamgenoot van Geert Bijl, die dit jaar al in Amerika actief is. De verhalen die hij vertelde en sportsfeer die daar heerst, zette mij aan het denken. Aangezien ik nog niet wist wat ik precies verder wilde doen in het leven, dacht ik waarom ook niet?

 

 

 

 

Wanneer ben je in contact gekomen met KingsTalent en wat is hierna allemaal op je afgekomen?
Ik heb me aangemeld op de site van KingsTalent, die dezelfde dag nog contact met mij hadden opgenomen. Ze namen uitgebreid te tijd om alle opties door te nemen en voor zover dat kon advies te geven. Uiteindelijk ben ik het traject ingestapt en met de hulp van KingsTalent ben ik in contact gekomen met een aantal scholen/universiteiten.

 

 

 

 

Het scheelde niet veel of je had een contract getekend in Alabama. Kan je hier wat meer over vertellen?
Klopt! Zoals ik net al zei, kwam ik dus in contact met een aantal scholen/universiteiten. Zo ook de University of West Alabama, waar ik een aantal telefonische gesprekken had met de head coach. Die kon mij een goed scholarship aanbieden, maar ik wachtte te lang met het aanbod, dus had de coach al iemand anders gevonden die het aanbod wel had geaccepteerd. Zodoende eigenlijk een geluk bij een ongeluk, want twee weken later kwam ik in contact met TJ, coach van Long Island University Brooklyn.

 

 

Uiteindelijk speel je volgend jaar voor Long Island University, New York. Een metrostop verwijderd van Manhattan. Kan je al een beetje een voorstelling maken van deze unieke ervaring?
Eerlijk gezegd totaal niet. Ik heb eigenlijk 18 jaar van mijn leven in een dorp gewoond dat maar 3000 inwoners kent. De stap naar Nijmegen was al groot, de stap naar New York zal wel bizar zijn haha.

 

 

 

 

Afgelopen jaar speelde LIU Blackbirds de finale van de conference op Pier 5, Brooklyn Bridge Park. Wat vind je hiervan?
De locatie is natuurlijk perfect. Ik denk dat er heel weinig plekken op de wereld zijn die hieraan kunnen tippen. Normaal speel ik wedstrijden op een sportpark waar bijwijzen van spreken net nog de koeien stonden te grazen en vanaf volgend jaar speel je eventueel de finale op dit complex. Het verschil kan niet groter.

 

 

 

Ik kan je verzekeren dat deze school, locatie, voetbalteam en coach je verrijken. Voor mij (Paul) persoonlijk heeft het mijn hele leven op zijn kop gezet op een goede manier. Wie wil er nu niet voetballen en studeren in NYC. Hoe bereid je je voor op de overstap? Hoe ziet je zomer eruit?
Zoals denk ik alle college teams krijg je een fitness schema toegereikt. Dus daar zou ik me netjes aanhouden, verder ga ik ook erg aan mijn conditie werken deze zomer. De stap is vooral conditioneel zwaar wat ik uit verhalen heb opgemaakt. Ik word pas 6 Augustus verwacht in New York en 8 Augustus beginnen we met trainen. Veel op vakantie gaan zit er niet in, maar dat is niet erg als je ziet waar je het voor doet. Wel ga ik nog een weekendje weg met mijn ouders. Ook hebben we nog een teamuitje naar Mallorca, dus dat zijn zeker dingen om naar uit te kijken.

 

Vorig jaar bereikte het team van TJ Kostecky de finale van de conference op het allerhoogste niveau college niveau. Wat zijn dit jaar de doelstellingen?
Doelstelling is simpel, de conference winnen. Dat is vorig jaar niet gelukt, hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen om het dit jaar wel te laten lukken. Verder stel ik persoonlijk het doel om binnen 2 jaar op het Amerikaanse profniveau te spelen. Lukt het niet, dan kan ik in ieder geval niet zeggen dat ik het niet geprobeerd heb. En kom ik ook nog eens thuis met een schatkist vol ervaring!

 

Welke opleiding ga je volgen in de VS?
Political Science.

 

 

 

Hieronder leggen we je enkele keuzes voor… Aan jou de keuze!

 

Nike of Adidas
Messi of Ronaldo
Zomervakantie of Wintersport
Verdedigende middenvelder of Centrale verdediger
Koken of uit eten

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.