Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

RSC All-Conference – Jesse Haak

RSC All-Conference – Jesse Haak

Jesse Haak heeft een award binnengehaald! De keeper van Point Park University werd gekozen in het All-Conference-team van de River States Conference. Jesse is bezig aan zijn eerste jaar in Amerika, maar dat weerhield hem er niet van om gelijk een basisplaats te veroveren en een constant seizoen te keepen voor Point Park. De award voor Jesse is dan ook meer dan terecht. 

 

Jesse maakte afgelopen zomer de overstap van UVS uit Leiden naar Point Park in Pittsburgh, in de staat Pennsylvania. Jesse had in Nederland al op hoog niveau gekeept, maar dat biedt uiteraard geen garanties over zijn prestaties in Amerika. Jesse heeft toch bewezen een goede keeper te zijn, want hij is meerdere malen belangrijk geweest voor zijn team dit seizoen. Zo won Jesse eerder dit seizoen al een keer de ‘River States Defensive Player of the Week’- award.

Seizoensverloop

Point Park kan terugkijken op een heel goed seizoen. Na de openingswedstrijd met 1-0 van Culver-Stockton te hebben gewonnen, tevens het debuut van Jesse, werd de tweede wedstrijd met 3-2 verloren van Lincoln College. Hierna begon een hele indrukwekkende serie voor de ‘Pioneers’, want er werd niet negen, niet tien, niet elf, maar liefst twaalf keer achter elkaar gewonnen! Een hele bijzonder serie voor Point Park en zeker ook voor Jesse, want in die serie van twaalf overwinningen op rij hield Jesse vijf wedstrijden de ‘0’. Gedurende die twaalf overwinningen werden er ook vijf conference wedstrijden gespeeld, die vanzelfsprekend, ook allemaal gewonnen werden.

Helaas voor Point Park kwam er aan deze goede serie een eind tegen WVU Tech. Er werd met 4-3 verloren en na deze nederlaag volgde ook meteen de grootste nederlaag van het seizoen toen er met 10-2 verloren werd van Rio Grande. Deze twee nederlagen zijn de enige twee smetjes op een voor de rest heel goed seizoen. De laatste twee wedstrijden van het seizoen werden namelijk ook gewoon gewonnen. En dus eindigde het seizoen met een totale record van 15 overwinningen en slechts 3 nederlagen. Jesse begon in 17 van de 18 wedstrijden in de basis wat natuurlijk ook een hele knappe prestatie is voor een ‘freshman’.

 

Ben je benieuwd hoe de vader van Jesse het avontuur van zijn zoon ervaart? Lees het artikel in ons nieuwsoverzicht!

Op de hoogte blijven van andere dagelijkse updates? Bekijk eens onze Instagram: @kingstalentnl

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.