Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Roos van Aarle is kampioen geworden in haar eerste seizoen!

Roos van Aarle is kampioen geworden in haar eerste seizoen!

Roos van Aarle bekroond zichzelf en haar team tot ‘Champion of region 24.’

Woensdag is het Lewis and Clark Community College women’s soccer kampioen geworden. Met nog één wedstrijd te gaan, hebben ze zichzelf al verzekerd van de titel. Het is het eerste seizoen van Roos bij het Lewis and Clark Community College en ze vind het heel gaaf  om in haar eerste seizoen het kampioenschap mee te mogen maken!

De weg naar het kampioenschap was niet makkelijk. Het vereiste meer dan alleen fysieke vaardigheden; het vereiste mentale druk en vastberadenheid. Roos van Aarle zegt hier het volgende over: “Hebben veel met het team gepraat en op andere dingen getraind dan dat we normaal eigenlijk deden. We wisten ook echt wel dat we ervoor moesten gaan. Dus je legt ook mentaal druk op jezelf om deze wedstrijd te winnen en dat merk je bij iedereen zodra de eerste minuten ingaan.”

Roos van Aarle vergelijkt het vrouwenvoetbal niveau in Amerika met de hoofdklasse vrouwen in Nederland. Wel lijkt het niveau hoger volgens Roos, zo zegt ze: ‘Het vrouwenvoetbal wordt hier veel professioneler behandeld, waardoor toch stiekem het niveau ook weer hoger lijkt. Dit maakt het allemaal gaver.”

Na het kampioenschap vierde het team in stijl, ondanks de lange reis terug naar huis. “Helaas hadden wij een lange busreis terug naar huis, na het kampioenschap. Maar in de bus ging de muziek goed aan en maakten we er toch een klein feestje van.”

Het kampioenschap wordt binnenkort nog groter gevierd op een teamfeestje. Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap Roos en nog veel succes!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.