Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Highlights

Reganied Franka ziet haar avontuur als route naar de Olympische Spelen

Reganied Franka ziet haar avontuur als route naar de Olympische Spelen

Een logische stap op weg naar een hoger doel. Zo ziet softbalster Reganied Franka het avontuur in Amerika dat voor haar aankomende zomer start. Ze gaat softbal combineren met de studie psychologie aan Odessa College in Texas en kijkt erg uit naar dit avontuur.

Reganied heeft zelf nog geen bezoekje gebracht aan haar nieuwe school, maar is toch al enthousiast. Reganied: “Ik heb veel telefonisch contact gehad met de school en ik kreeg er een super goede indruk van. Ik kende ook al iemand die er geweest was en zo kreeg ik ook een beetje te weten of het bij me zou passen. De school speelt altijd voor het kampioenschap dus dat is heel tof. Ze hebben een goede naam en staan altijd in de top-5. Het is op sportief gebied dus een goede school. Ook op studiegebied staan ze er goed op. Ze hebben vorig jaar de prijs gewonnen voor het beste onderwijs. Naast dat ik er naartoe ga voor de sport weet ik dus ook dat ik op studiegebied goed zit daar.”

De scholen in Amerika staan bekend om een goede combinatie tussen studie en sport, maar daar heeft Reganied ook in Nederland al ervaring mee. “Ik woon nu in Amsterdam in een Talentcenter. Dus hier combineer ik trainingen met school, alles zit daar dicht bij elkaar dus dat is fijn. Tot nu toe gaat me dat goed af. Ik woon hier al op mezelf en dus ik ben er wel al aan gewend om zo te leven, trainen en naar school gaan. Ik weet dus al een beetje hoe het is en dat is voor mij wel fijn. Ik denk dat dat wel in mijn voordeel werkt.”

Reganied heeft in het verleden al mooie prestaties neergezet in Nederland. Niet gek dus dat haar ambities hoog liggen. “Ik sport en studeer in ieder geval twee jaar aan Odessa College. Daarna hoop ik nog twee jaar te mogen spelen voor een universiteit voordat ik terugkeer naar Nederland. Na mijn Amerikaanse avontuur wil ik direct doorstromen naar het Nederlandse team. Mijn doel is om de Olympische Spelen van 2028 te halen.”

Hiervoor zal ze zich nog wel moeten verbeteren en in Amerika kan dat perfect. “In Amerika moet je toch meer knokken om je plek. Je moet iedere dag hard werken voor je plek en dat vind ik erg tof aan het softbal in Amerika. Ik ga meemaken hoe het is om de hele tijd onder druk te spelen en niet alleen als ik op een EK of WK sta. Het spelletje gaat daar gewoon wat sneller, dus hoop ik dat het doorstromen naar het Nederlands team makkelijker zal gaan omdat ik het hoge tempo in Amerika heb meegemaakt.” Een mooie bijkomstigheid is dat ze in een fijner klimaat terecht komt. “Ik ga het weer in Nederland niet missen, de kou en de regen. In Texas zal het iets prettiger zijn, in ieder geval minder regen verwacht ik.”

Reganied moet nog even wachten tot ze naar Amerika gaat, maar ze kijkt al wel heel erg uit naar haar avontuur. “Ik kijk er naar uit om in een nieuwe omgeving terecht te komen en nieuwe mensen te leren kennen. De softbal wereld in Nederland is niet heel groot dus ik ken de meeste mensen eigenlijk al. Ik hoop dat het me gaat lukken om me snel aan te passen aan deze nieuwe omgeving en nieuwe mensen.” Wanneer haar avontuur geslaagd is? “Dat is als ik met mijn team de nationals win, dat is een toernooi voor de beste teams uit de competitie. Mijn team is het nog niet gelukt om dit te winnen terwijl ze het vaak goed deden. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen en de titel pakken.”

Foto’s: Kitty Dirksen

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.