Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

Princeton University, dé plek voor toekomstige Nobelprijswinnaars

Princeton University, dé plek voor toekomstige Nobelprijswinnaars

Het is één van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, de school wordt geassocieerd met maar liefst 37 Nobelprijswinnaars en wordt door ‘USNews’ gezien als dé nummer 1 universiteit van de VS. Dit is Princeton University, één van de meest selectieve universiteiten in de VS.

Princeton University, behorend tot de top 10 oudste universiteiten van de VS, is het thuis van de meest slimme studenten ter wereld. Met een toelatingsgraad van 5,5% is het alleen bij Stanford en Harvard moeilijker om binnen te komen. Onze Ophélie Bemelmans is dit echter wel gelukt en is vanaf komende zomer een Student-Athlete aan deze universiteit.

Princeton heeft een van de grootste en meest succesvolle atletische programma’s in de NCAA Division I en de Ivy League. In deze Ivy League speelt Princeton tegen 7 andere universiteiten die bekend staan om hun hoge academische niveau, zoals Yale en Harvard. Vooral het men’s Football team en het women’s field hockey team van de Tigers hebben al veel successen behaald.

Zoals al eerder gezegd wordt Princeton University geassocieerd met 37 Nobelprijswinnaars, waarvan er 17 direct hebben gestudeerd aan de universiteit. Daar houdt het echter niet op, want ook oud Amerikaanse presidenten Woodrow Wilson en John F Kennedy zijn oud studenten van de universiteit. Daarnaast mag Michelle Obama ook zeker genoemd worden, First Lady van de VS in de periode van 2009 tot 2017. Je kunt dus wel stellen dat wanneer je student bent aan Princeton, je een aardige reputatie hebt.

De campus is een kunstwerk op zich zelf door haar klassieke oude stijl. Bijna alle gebouwen die waren gebouwd voor de opening van de universiteit in 1746, zijn er nog en sommige zijn zelfs nog steeds in gebruik. Naast deze mooie bouwwerken is Princeton ook druk bezig met het moderniseren van de campus met veel nieuwe projecten (renovaties en/of nieuwe gebouwen).

( https://www.youtube.com/watch?v=UStzYyabN5k )

Het hoogtepunt van de campus is de ‘Nassau Hall’, het oudste gebouw van Princeton. Het gebouw werd vernoemend naar Willem III van Oranje, die uit het Nederlandse Huis van Oranje-Nassau kwam. Als gevolg hiervan staat het gebouw bekend als Nassau Hall. Waar het vroeger werd gebruikt als bibliotheek en gebedsruimte, is het nu het huis van de meeste administratieve kantoren van de universiteit waaronder die van de president. In 1960 is het door de Amerikaanse regering benoemd tot nationaal monument.

 

Wist je dat?

  • De officiële kleuren van de universiteit oranje en zwart zijn? En het oranje refereert naar Willem III van Oranje? Samen met de Nassau Hall dus een klein Nederlands tintje aan Princeton.
  • Op 6 november 1869 de eerste Amerikaanse intercollegiale Football wedstrijd gespeeld werd tussen Princeton en Rutgers?
  • Op 19 november 1969 Charles Conrad (afgestuurd in 1953) als derde persoon ooit op de maan heeft gelopen, en daar een Princeton vlag heeft geplant?
  • Princeton meer Ivy League titels heeft gewonnen dan elke andere universiteit in die competitie?
  • Veel verschillende films en series de prachtige campus hebben gebruikt als setting, waaronder Transformers?

 

Het grote prestigieuze Princeton University. Vanaf komend seizoen is deze schitterende universiteit het nieuwe thuis van Ophélie Bemelmans. Of zij hier haar ogen uit gaan kijken, weten wij wel heel zeker.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.