Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Parents

Patrick Rodijk; trotse vader!

Patrick Rodijk; trotse vader!

Ook ouders spelen een belangrijke rol in het proces van hun zoon of dochter om het avontuur aan te gaan in Amerika. KingsTalent vindt het daarom belangrijk om de ouders van het talent te betrekken in het traject.

Vandaag neemt Patrick Rodijk, vader van Julie Rodijk, de tijd om terug te blikken op het traject van KingsTalent. Julie is op 8 augustus in het vliegtuig gestapt richting New York om daar haar studie te starten aan de University at Albany. Hier gaat zij ook haar hockey carrière vervolgen.

 

Wat vind je ervan dat je dochter voor 4 jaar naar Amerika vertrekt om daar haar studie en hockey carrière te vervolgen?

Ik vind het echt heel gaaf. Ik heb altijd al gekscherend gezegd tegen al mijn dochters dat ze het huis moeten als ze 18 jaar zijn. Op je eigen benen staan en de wereld ontdekken is echt zo bijzonder en bepalend voor de rest van je leven. Dat Julie nu haar droom achternagaat wordt door iedereen gestimuleerd en zijn we bijzonder trots op.

 

 

 

Wat heeft jullie ervan overtuigd om voor Julie de uitdaging aan te gaan om in Amerika haar diploma te halen en te blijven hockeyen?

Julie hockeyt al heel haar leven op Huizen en heeft alle selectieteams doorlopen en daarnaast zit ze al 2 jaar in de trainingsgroep van Dames 1 (Hoofdklasse). Er waren de afgelopen jaren wel momenten dat ze kon switchen van club, maar zag daar nooit de noodzaak van in. Nu ze klaar is met haar HAVO leek het haar een mooi moment om zichzelf verder te ontwikkelen op hockey en hoe kan dat beter in een topsportklimaat en natuurlijk ook op persoonlijk vlak. De studiekeuzes zijn legio en het niveau van de universiteiten zijn hoog. Als je dit dan kan combineren dan is er eigenlijk geen overtuiging meer nodig.

 

Je hebt zelf ook jaren op hoog niveau gehockeyd in Nederland. Hoe denk jij dat Julie zich als speler zal gaan ontwikkelen in Amerika?

Ik denk dat Julie alles in zich heeft om te slagen in Amerika. Het hockey uit mijn tijd is heel anders dan nu. Hockey heeft zich zo ontzettend ontwikkeld de laatste jaren, dat valt niet te vergelijken. Julie’s sterke punten zijn: haar snelheid, ze is krachtig  en sterk, ze leest het spel heel erg goed en heeft een goede inspeelpass, waarbij ze ook lef toont, maar geen onnodige risico’s neemt. Ik denk dat die kwaliteiten erg goed van pas komen in het misschien toch wat fysiekere hockey in de States. Ik denk dat Julie nog wel even zal moeten wennen aan de discipline, maar dat is alleen maar goed. Verder kan ik alleen maar denken dat ik maar wat graag deze kans zelf had gehad. Ben stiekem een beetje jaloers😉

 

Is er aan de verwachtingen voldaan die jullie hadden op het moment dat jullie je hebben aangemeld bij KingsTalent?

Absoluut meteen vanaf de eerste kennismaking liep alles lekker soepel en in harmonie. Dit geldt voor zowel de communicatie met Julie als met mij.

 

Wat vond je van de begeleiding van KingsTalent gedurende het traject?

Ik moet echt zeggen dat jullie me positief verbaasd hebben. Of het nou de introductiegesprekken waren, de gesprekken aan de telefoon bij de selectie van de Universiteiten. Maar ook zeker het traject bij keuzes maken en aanmelden op universiteiten, en NCAA. Echt ongelofelijk, maar jullie stonden 24/7 klaar. Chapeau!! Dit is iets wat ook de universiteiten en coaches in Amerika aangaven, meermaals kregen we te horen dat ze het heel fijn vonden dat we met een goed bureau als KingsTalent werken.

 

Zou jij andere ouders (en spelers) aanraden om ook dit traject te starten om te kijken naar hun mogelijkheden voor studie & sport in Amerika?

Ja absoluut. Universiteiten zijn goed en bieden een uitgebreid programma aan met Majors en Minors die in Nederland niet altijd mogelijk zijn. Het topsportklimaat zoals we dat kennen van de Amerikanen vind ik geweldig en kunnen we als Nederlanders veel van leren. Ik heb zelf altijd met veel met Amerikanen en deels in Amerika gewerkt. Ook al is het soms wat enthousiast en overdreven… ik heb het omarmd.

 

Waar moeten ouders rekening mee houden als het traject bij KingsTalent gestart wordt?

Begin op tijd (iets wat wij niet gedaan hadden), laat het op je af komen en vertrouw de ervaring die KingsTalent heeft. Want zodra je in gesprek gaat en aanbiedingen krijgt is het toch nog lastig kiezen. Aan de andere kant denk ik dat de ervaring op elke Universiteit bijzonder is. Wij zijn niet van tevoren wezen kijken, omdat wij pas in januari 2019 het proces gestart hebben, maar denk dat dat wel een toevoeging kan zijn.  Wat niet onderschat moet worden, zijn de voorbereidende testen zoals SAT& TOEFL. Dat moest bij ons allemaal tussen de toets periodes en examens door. Dus door op tijd te beginnen kan je dat voorkomen en heb je minder stress (althans je dochter of zoon). Ook het papierwerk voor aanmelding, NCAA, vertalen van de cijfers en Visa procedure is best wel wat werk en gedoe.

 

Zijn er nog tips voor KingsTalent voor in de toekomst? Welke dingen kunnen verbeterd worden en waar zitten nog mogelijkheden?

Ik heb eigenlijk geen directe verbeterpunten, aangezien we zeer tevreden zijn. Het enige dat ik zou kunnen noemen is dat de voorbereiding, met name voor de ouders, op het vele papierwerk en procedures in de communicatie vooraf geschetst zou kunnen worden

 

Tot slot, ga je zelf ook nog bij Julie op bezoek om alles van dichtbij mee te maken?

Ja natuurlijk! Julie en ik zijn op 8 augustus vertrokken naar NY waar we eerst en paar dagen verbleven om vervolgens de 11e naar Albany te gaan. We hebben dan tijd om Albany en de campus te ontdekken en last minute dorm shopping te doen. Verder ga ik sowieso in October 2019 naar de homecoming, maar denk dat ik nog wel een keer ga om te kijken.

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.