Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Op naar de play-offs met Tess van Ommeren!

Op naar de play-offs met Tess van Ommeren!

Ze koos deze zomer net als vele anderen voor een carrière switch naar de Verenigde Staten.. Tess van Ommeren. Ze verliet haar club Athena om studie en hockey te gaan combineren bij Rider University! Tess heeft geen moment spijt gehad van haar keuze.. de offensieve middenvelder draait een top seizoen bij de Broncs. Van Ommeren heeft in 16 wedstrijden 5 doelpunten gemaakt en 8 assist afgeleverd, een prima moyenne dus voor de Nederlandse. Het reguliere seizoen zit er bijna op en dus is het zaak voor Tess en haar team om nu de finale van de championships te halen.. Tess nam ons een week mee in haar leven als Rider!

 

 

 

Maandag 15-10
Mijn dag begint om 8 uur ‘s ochtends met wiskunde. Opstaan was lastig want we waren gisteravond pas laat terug van de wedstrijd. We speelden uit bij Lehigh in Pennsylvania. We wonnen met 4-2 dus het was feest na de wedstrijd in de bus! Ik maakte 1 van de goals en gaf twee keer een assist. Hier wordt dat allemaal bijgehouden, heel grappig. Ook bijvoorbeeld hoe vaak je op de goal schiet of hoe vaak je een bal tegenhoudt. Een wedstrijd spelen hier is een enorme happening met muziek, het volkslied, ballenjongens/meisjes, veel publiek, commercial breaks, time-outs etc. Alle wedstrijden worden ook live uitgezonden op radio en tv en de statistieken van de wedstrijden zijn ook live te volgen.

Ik heb vandaag les van 8 tot 11:20 uur en van 13:10 tot 14:40. In de tussentijd lunchen we altijd met alle freshmen (eerstejaars) uit het hockeyteam in de Dining Hall op campus. Alle sportteams van onze universiteit zitten rond dezelfde tijd te eten en we hebben het dan allemaal heel gezellig met elkaar!
Ook heb ik vandaag een gesprek met mijn advisor over de lessen die ik in de spring (tweede deel van het jaar) wil volgen. Je kan in Amerika echt een beetje je eigen studie samenstellen en je hebt heel veel keuze uit verschillende vakken. Zo doe ik een Health Science major maar volg ik bijvoorbeeld ook Media les. Ik wil ook wat psychologievakken gaan doen en dan heb je hier bijvoorbeeld keuze uit wel 30 verschillende psychologielessen. Gelukkig hebben we allemaal een advisor die ons hierbij heel goed helpt.
Na de laatste les gaan we met 4 meiden uit het team naar Study Hall. Daar moeten alle eerstejaars atleten 6 uur per week heen om huiswerk te maken of te leren. Dit doen ze zodat je ook tijd vrijmaakt voor school en niet alleen maar met je sport bezig bent.
Na 2 uurtjes Study Hall rijden we met z’n vieren naar Princeton om daar wat rond te lopen en te eten. Op maandag zijn we vrij van hockey dus gaan we meestal even wat leuks doen. Teamgenoten hebben een auto dus we gaan vaak een beetje op pad. We zijn ook al een keertje naar New York geweest. Met de trein zijn we binnen een uur in hartje Manhattan 😊.
Rond 8 uur kwamen we terug, ben ik gaan douchen en meteen m’n bed ingedoken. Ik ben om 9 uur gaan slapen omdat ik zo moe was van het weekend met 2 belangrijke wedstrijden en weinig slaap.

 

 

Dinsdag 15-10
Vandaag gaat mijn wekker weer om 7 uur want ik moet om 8 uur in de les zitten. Op dinsdag heb ik altijd maar één uur les dus heb ik de rest van de dag vrij totdat we trainen. Ik heb huiswerk gemaakt en m’n kamer opgeruimd. Ik deel een kamer met een teamgenootje en dat is ontzettend gezellig! In ons team zijn 8 eerstejaars. Alle eerstejaars zitten hun eerste jaar op campus. Wij hebben met z’n achten 4 kamers bij elkaar en dat is super leuk. Op de gang bij ons zitten verder ook allemaal andere sporters zoals van soccer, golf en volleyball.

‘s Middags ben ik met een teamgenootje gaan lunchen bij Panera. Om 16:30 uur zijn we met alle freshmen in de Dining Hall om avond te eten want om 17:15 moesten we in de lockerroom aanwezig zijn. Met het team en alle begeleiders bekeken we de film van de wedstrijd van zondag . Daarna vertrokken we naar Princeton om te trainen. We trainden van 7 tot 9. In de film hadden we besproken dat onze press beter kan en dat werd daarna in de training geoefend. Om 10 uur waren we eindelijk terug op Rider en zijn we met 4 meiden naar Wawa gereden om nog wat eten te halen aangezien de Dining Hall al dicht was en we enorme honger hadden. Nu is het eindelijk bedtijd (23:15), morgen staat de wekker weer om 7 uur!

Woensdag 17-10
Mijn laatste les duurde vandaag tot 14:40 uur. Na deze les ben ik snel naar de eetzaal gelopen om wat te eten want we moesten om 15:30 alweer in de lockerroom aanwezig zijn. We maakten ons klaar voor de training en trainden van 4 tot 6. Na de training speelden de voetbalmeisjes een wedstrijd en hebben we daar met het hele team gekeken. Alle atleten kijken hier bij elkaars wedstrijden. Heel leuk!
Al onze ouderejaars wonen met z’n allen in één huis buiten de campus. De ouders van een Nederlands teamgenootje dat in dat huis woont zijn er en die kookten voor iedereen in het huis en ik ben daar gaan eten! Na het eten hebben ze mij weer op de campus afgezet en hebben we met alle freshmen nog wat gekletst bij ons op de kamer. Ook heb ik mijn tas gepakt want morgen vertrekken we naar Bryant University voor weer een andere conference wedstrijd die gewonnen moet worden!

 

Donderdag 18-10
Om half 8 ben ik gaan ontbijten met een teamgenootje. Om 8 uur hadden we bio lab. Om 10 uur moeten we de les verlaten omdat we vandaag al moesten vertrekken voor de wedstrijd van morgen. We haalden nog snel wat eten en drinken voor in de bus bij de Starbucks (die zit hier ook op de campus). Om half 11 verzamelden we in de lockerroom. We pakten onze hockeyspullen en tenues in en vertrokken. Onderweg werd even gestopt bij Wawa om lunch te halen voor het hele team. Verder reden we in één keer door naar Providence University waar we om 16:30 uur aankwamen. We spelen daar morgen tegen Bryant. We trainden daar van 5 tot 7, een rustige training met de laatste voorbereidingen voor morgen. Na de training gingen we met het team uit eten en vervolgens kwamen we aan in het hotel. We slapen met z’n 3’en op een kamer. We zijn een beetje gaan relaxen en hebben wat film gekeken van het team waar we morgen tegen spelen. Rond 11 uur lagen we te slapen.

 

Vrijdag 19-10
GAMEDAY!
Om half 10 ging de wekker voor het ontbijt. We ontbeten met iedereen beneden in het hotel en gingen daarna weer naar onze kamers om te relaxen, te douchen etc. We vertrekken om 12 uur uit het hotel en gaan dan lunchen. Na de lunch rijden we naar Providence en komen daar om 2 uur aan; om 4 uur begint de wedstrijd. We zijn altijd 2 uur voor een wedstrijd aanwezig. In de kleedkamer luisteren we muziek en maakt iedereen zich klaar voor de wedstrijd. Een uur van tevoren gaan we het veld op om in te spelen. Het was een hele zware wedstrijd maar we wisten er een 3-1 winst uit te halen waardoor we nu zeker zijn van een plek in de MAAC championchips! Die wedstrijden zijn begin november. Als je die 2 wedstrijden wint ga je door voor de NCAA national championships.
Na de wedstrijd hebben we pizza en salade gegeten en zijn we snel de in bus gestapt om terug naar Rider te rijden. We hebben een reis van 4 uur (als er geen file is) voor de boeg. Om half 12 kwamen we aan. We zijn meteen gaan slapen.

 

 

 

Zaterdag 20-10
Om half 11 stonden we op. We hadden vrij vandaag want onze wedstrijd van morgen is verzet naar dinsdag. Eerst naar de fysio om mijn spieren weer wat soepel te krijgen. Het is nog steeds wennen om elke dag te trainen en zoveel wedstrijden te spelen in een korte tijd. Tijdens een wedstrijd word je ook meestal niet gewisseld dus ook dat is wennen. De fysio helpt weer en mijn benen voelen daarna een stuk beter. Daarna ben ik met 2 teamgenoten gaan ontbijten in Princeton en zijn we naar de hockeywedstrijd Princeton – Harvard gaan kijken. Harvard won met 3-0! Na de wedstrijd zijn we naar de mall gegaan om wat te shoppen en te lunchen. Er zit hier een grote mall met allemaal hele leuke winkels. Rond 5 uur kwamen we terug op de campus en zijn we snel wat aan school gaan doen, want dat moet ook gebeuren. Maandag hebben we allemaal weer toetsen… In de avond hadden we een feestje met het team!

 

 

 

Zondag 21-10
Om half 9 stonden we op het veld om een hockeyclinic te geven aan kinderen hier uit de omgeving. Er kwamen kinderen van 6 tot 18 jaar. Ook kwamen de recruits voor volgend jaar naar de clinic; dat zijn de nieuwe spelers die volgend jaar misschien bij ons team komen. We eindigen met oefenwedstrijdjes waarin wij met de recruits speelden zodat coach hen goed kon bekijken. Na de clinic zijn we behoorlijk moe. Samen met teamgenootjes gaan we studeren. Daar zijn we de rest van de dag mee bezig. ’s Avonds eten we weer met alle freshmen en gaan we op tijd slapen. Morgenochtend weer vroeg op om te trainen en ons klaar te maken voor de volgende wedstrijd komende dinsdag.

 

 

 

 

Ontzettend leuk om te zien waar je je allemaal mee bezig houdt in de VS! Daarnaast ook goed om te zien natuurlijk dat je binnen de lijnen goed presteert.. veel succes met je komende duels en we blijven het hier volgen! Benieuwd naar meer avonturen en prestaties van onze talenten? Volg ons op Instagram!

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.