Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Oliver Bieleveldt stapt in het vliegtuig met eindstop University of St. Thomas.

Oliver Bieleveldt stapt in het vliegtuig met eindstop University of St. Thomas.

Oliver Bieleveldt gaat zijn kwaliteiten laten zien bij het men’s soccer team van University of St. Thomas.

De jonge verdediger begint met voetbal bij AFC in Amsterdam, dat een van de beste -en grootste semi-professionele clubs is in Nederland. Zijn talent valt op bij de KNVB en hij wordt geselecteerd voor de U14, U15, U16 en U17 district talenten teams. Met de U15 van AFC behaalt hij de halve finale van het KNVB bekertoernooi en met AFC U17 wordt promotie naar de landelijke Eerste Divisie bereikt. In beker -en competitiewedstrijden wordt er gespeeld tegen onder andere Feyenoord, FC Twente, Vitesse, FC Groningen en ADO Den Haag. Verder doet Oliver o.a. ervaring op tijdens meerdere Internationale toernooien waarin hij het opneemt tegen Europese topclubs als Anderlecht, Bayern Leverkusen, Malmö FF en KRC Genk. Oliver maakte het afgelopen seizoen, als 17 jarige en jongste speler, deel uit van de AFC U21 selectie waarin hij vaak als centrale verdediger een basisplaats kreeg.

Na 13 seizoenen in de hoogste AFC selectieteams te hebben gespeeld heeft Oliver besloten zijn club AFC komend seizoen te verlaten. De eerstejaars VU-student gaat voor een periode van drie jaar de sportieve & academische uitdaging aan bij de University of St. Thomas. Een top school op zowel sportief als academisch vlak, uitkomend in de Summit League van Division 1.
Een bewuste keuze van de jonge speler nadat hij een official visit heeft gehad bij University of St. Thomas. Tijdens zijn official visit heeft hij persoonlijk kennis gemaakt met zijn toekomstige coaches Jon Lowery en Evan Sassano en een aantal teamgenoten. De algemene positieve indruk en de sportieve ambities van St. Thomas overtuigde hem dat dit de juiste stap is in zijn carrière.

De University of St. Thomas beschikt over top faciliteiten en is gelegen in Minneapolis/St. Paul, de “twin cities” in de staat Minnesota. Wij verwachten dat Oliver direct impact kan gaan maken bij zijn nieuwe team en zullen hem op de voet volgen. We wensen Oliver veel succes toe en geniet van dit avontuur!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.