Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Northwestern College versterkt zich met een meastro op het middenveld

Northwestern College versterkt zich met een meastro op het middenveld

De 17-jarige Gijs Dingemans verruilt HC&FC Victoria voor het in Iowa gelegen Northwestern College, waar hij onder coach Dan Swier mooie dingen wil gaan laten zien.

De middenvelder is zijn carrière begonnen bij BFC Bussum waar hij tot de C1/O15-1 heeft gespeeld. Bij deze club heeft hij meerdere successen behaald zoals in het seizoen 2014/2015 promotie naar de 2e divisie. In het seizoen 2015/2016 verruilde hij BFC Bussum voor SDO Bussum waar hij gescout werd voor het KNVB regio team en AFC Amsterdam.

 

 

De meastro van het middenveld beschikt over een geweldig inzicht en aangevuld met een goede pass zorgt dit altijd voor dreiging. Gijs is niet bang om zijn tegenstander uit te kappen waardoor hij goed de rust bewaart. Een groot voetballer zei ooit: voetbal is simpel, maar simpel voetballen blijkt vaak het moeilijkste wat er is. Met Gijs zijn kwaliteit om altijd maar weer de goede kleur te vinden gaat dit niet voor hem op.

 

Bij Northwestern College gaat hij samen met student athlete’s uit Brazilië, Chili, Engeland en Spanje aan de slag. In de Great Plains Athletic Conference in division 2 gaat hij het samen met zijn team menig tegenstander moeilijk maken. De Red Raiders spelen hun thuis wedstrijden in het De Valois Stadium, wat met een capaciteit van 3200 man groter is dan het Yanmar Stadion van Almere City en het Rabobank IJmond Stadion van Telstar.

Wij wensen Gijs veel succes en een mooi seizoen toe en hopen nog veel van hem te horen. Ben jij net als Gijs ook geïnteresseerd in sporten en studeren in Amerika? Sign up now!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.