Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Nederlands tweetal verlaat Missouri Valley na indrukwekkend seizoen!

Nederlands tweetal verlaat Missouri Valley na indrukwekkend seizoen!

Maurits Gersen en Geert Bijl, afgelopen seizoen beiden actief voor Missouri Valley College, verruilen deze zomer de college voor respectievelijk Incarnate Word University en Point Park University. Het tweetal was afgelopen jaar onderdeel van een zeer succesvolle campagne voor de Vikings, die na het winnen van de conference de finale van de nationals bereikten! 

 

Afgelopen zomer stappen beide spelers, die in het verleden in Nederland hebben samengespeeld bij Kampong, in het vliegtuig naar Amerika waar Missouri Valley hen met open armen ontvangt. Na een intensieve voorbereiding, waarin zes wedstrijden worden afgewerkt, staan de twee Nederlanders aan de basis van een uitstekende seizoenstart. De eerste zeven wedstrijden worden overtuigend gewonnen, met onder andere een 6-0 overwinning tegen William Penn University en 6-1 zege tegen Evangel University. Ook wordt er gezegevierd tegen Culver-Stockton College, volgend seizoen de thuishaven van Tristan Dieles, die deze zomer mag beginnen aan zijn American Dream.

Ondanks dat beide heren met een goed gevoel kunnen terugkijken op een succesvol jaar in Missouri, transfereren zowel Maurits als Geert deze zomer naar twee andere universiteiten. Na een jaar te hebben gespeeld en geleefd in Amerika en daarbij met meerdere universiteiten in contact te zijn gekomen, realiseren de jonge talenten zich dat er meer is dan alleen Missouri College. Na een aantal gesprekken merkt Maurits dat hij een ontzettend sterke klik heeft met Incarnate Word University, momenteel gerepresenteerd door KingsTalent-atleten Kas van Eekelen, Steven Moerkens en in het verleden Wouter Peters.

Aankomend seizoen zal Maurits nóg een Nederlander treffen in het grote San Antonio, waar inmiddels het bewonersaantal is gestegen tot boven de een miljoen inwoners. Rob Lemmens maakt eveneens de overstap naar de Cardinals. Beide heren mogen zich overigens opmaken voor een aantal leuke uitwedstrijden in Californië, Seattle, Las Vegas en Colorado. Een van de meest bijzondere wedstrijden op het programma is tegen Grand Canyon University. Niet alleen een bijzondere locatie om te mogen voetballen, maar ook in een te gekke sfeer:

Ook compagnon Geert Bijl wordt stevig aan de tand gevoeld en al snel merkt Point Park University dat de middenvelder wel oren heeft naar een avontuur in Pittsburgh. Pittsburgh, goed voor 304.391 inwoners, is de thuishaven van de Pittsburgh Steelers, een football team die haar wedstrijden speelt in het Heinz Field Stadium, nog geen vier minuten lopen van de school waar Geert Bijl zowel zijn sportieve als academische loopbaan een vervolg geeft.

 

Daarnaast zal Geert ook de nodige airmiles sparen, met dank aan de ‘Point Park Pioneers’. Afgelopen seizoen stonden er tijdens de voorbereiding wedstrijden in en tegen Florida en Washington op het programma. Na een zeer sterke start in de River States Conference vergat de ploeg van Head Coach en Nederlander Jeroen Walstra zich bij het sluiten van de markt te belonen met een play off ticket voor de nationals. Om komend seizoen conference winnaar Rio Grande University naar de kroon te steken én een ticket voor de play offs te bemachtigen speurde Walstra heel Europa af voor versterkingen, niet wetende dat zijn gewenste middenvelder al in Amerika furore maakte. Eenmaal op de hoogte van Geert liet de Nederlandse oefenmeester er geen gras over groeien en stelde hij alles in het werk de creatieve spelverdeler in te lijven.

KingsTalent wenst beide heren ontzettend veel succes komend seizoen en houdt hun ontwikkelingen vanzelfsprekend nauwlettend in de gaten! Wil jij ook voetballen en studeren in Amerika? Meld je dan nu aan!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.