Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

NEC All Rookie – Huib Achterkamp

NEC All Rookie – Huib Achterkamp

Een rots in de branding dat is hij.. Huib Achterkamp! Achterkamp is niet meer weg te denken uit de verdediging van de Blackbirds uit Brooklyn. Hij verkaste afgelopen zomer van BVC’12 naar Long Island University in Brooklyn om hier sport en studie te gaan combineren.. een keuze die Achterkamp zelf heeft bestempeld als de beste keuze uit zijn leven! De ijzersterke verdediger heeft met de Blackbirds een uitstekend seizoen achter de rug door eerst kampioen te worden en daarna ook nog de tournament titel te pakken! Huib valt niet alleen met zijn team in de prijzen maar heeft nu ook een award achter zijn naam staan..

 

 

 

Achterkamp begon het seizoen bij LIU als defensieve middenvelder.. al snel werd opgemerkt dat hij beter uit de verf kwam in het hart van de verdediging! Huib werd dus al gauw omgetoverd tot centre back en die plek heeft hij perfect weten in te vullen.. hij miste geen enkele wedstrijd.
Achterkamp is met zijn fysieke kracht en lengte een enorme sta in de weg gebleken voor aanvallers in de VS, maar deze kwaliteiten van de Nederlander brachten ook aanvallend veel gevaar!

Uit corners en andere standaardsituaties wist de verdediger ijzersterk in de lucht te zijn en bleek hij dus een enorm wapen te zijn op offensief gebied.. goals maken ging Huib dus ook doen. Tegen St. Francis Brooklyn was het dan zo ver, na een kwartier spelen kregen de Blackbirds een corner.. en Achterkamp maakte dus de oversteek naar het strafschop gebied van de tegenstander waarna hij na een goede loopactie de bal bij de 2e paal kon binnen koppen! De eerste goal voor Huib op Amerikaanse bodem was op dat moment een feit.. door zijn goede prestaties op het veld werd Achterkamp later die week verkozen tot ‘Rookie of the Week’. En daar laat hij het niet bij want 2 wedstrijden daarna weet Huib hetzelfde kunstje nogmaals te flikken! Tegen Mount St. Mary’s komen de Blackbirds al binnen de minuut op een 1-0 achterstand.. deze stand blijft lang op het bord staan tot in de slotfase de gelijkmaker valt waardoor beide teams overtime in gaan om een gooi naar de winst te kunnen doen. Één doelpunt is op dat moment genoeg om de winst veilig te stellen en je raadt het al.. Achterkamp neemt deze voor zijn rekening! De Blackbirds kregen in de 97e minuut een corner waarbij de bal perfect aangesneden op het hoofd van de Achterhoeker werd gelegd.. torend boven alle verdedigers uit wist Huib de bal feilloos in het doel te koppen, Blackbirds WIN! Huib werd door deze goal voor de tweede keer in het seizoen verkozen tot ‘Rookie of the Week’.

 

 

Deze momenten zijn voor Huib geweldig om op terug te kijken maar toch wil de breker maar 1 ding: kampioen worden en de Nationals halen! En dat gebeurt ook want LIU weet de geweldige reeks door te zetten.. weliswaar zit de concurrentie LIU op de hielen maar Blackbirds bezwijken niet en weten op de laatste speeldag het kampioenschap veilig te stellen. Vol zelfvertrouwen maken ze zich op voor de regionale championships.. en ook deze worden gewonnen waardoor een plaatsje in de Nationals definitief is!

Het geweldige seizoen heeft dus het gewenste einde gekregen! En ook Huib wordt beloond voor zijn prestaties.. Huib is namelijk verkozen tot All-Rookie speler en behoort dus bij de beste nieuwkomers van de conference! Congratulations!

 

 

 

Vannacht zal Huib aantreden in de eerste ronde van NCAA Nationals tegen West Virginia.. veel succes! We blijven het volgen.. ben je naar meer avonturen van Huib of van andere talenten? Volg ons op Instagram!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.