Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Myrthe Schuilenburg naar Amerika!

Myrthe Schuilenburg naar Amerika!

De onlangs 18 jaar geworden Alphenaar maakt zich aankomende herfst op voor een nieuw avontuur in Amerika, waar ze haar hockeycarrière naar een ander niveau wilt tillen.

 

Haar hockeycarrière startte op elfjarige leeftijd bij haar lokale hockeyclub HCA. Al snel zagen ze haar talent en stroomde ze door naar het Onder 14 en later naar het Onder 16 jeugdteam bij Hockey Club Alphen. In het Onder 16 jeugdteam speelde ze in De Super B, wat het op twee na hoogste niveau is in het Nederlandse hockey. Daarna speelde ze twee seizoenen bij Pinoké, waar ze in één seizoen uitkwam in de ‘National Elite League’, het hoogste niveau, waar ze in het Onder 18 team speelde. In seizoen 2018-2019 blonk zij uit met 13 goals en 7 assists.

Ze speelt dan ook het liefst centraal voorin, maar ze heeft ook een aantal verdedigende kwaliteiten. Zo is ze erg goed in het druk zetten op de tegenstander en de bal veroveren. Haar passtechniek is erg goed en ze houdt van korte, snelle combinaties.

 

Temple University

Myrthe zal aankomende herfst verhuizen naar Temple University in Philadelphia. De Temple University Owls, zoals de atleten van deze school worden genoemd, wisten afgelopen seizoen een vijfde plek te behalen in de Big East Conference. In deze Conference werd gestreden tegen scholen als UConn, Liberty en Quinnipiac. Met Myrthes scorend vermogen hopen wij volgend jaar een hogere eindnotering te zien in de Big East Conference voor Temple.

 

We wensen Myrthe heel erg veel succes in Philadelphia en we hopen veel goeds van haar te horen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.