Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Mick van de Kolk tekent bij ‘The Bethany Vikings’

Mick van de Kolk tekent bij ‘The Bethany Vikings’

De aanvallende middenvelder gaat drie andere Nederlanders vergezellen, die al eerder de overstap hebben gemaakt naar Minnesota. Luuk Oosterbosch, Daan Huntjens en Thijs Oldenhof komen namelijk ook uit voor de Vikings.

 

Mick begon op zijn zesde met voetballen bij DFC. Na veel succesvolle seizoenen bij zijn eerste club werd hij zelfs gescout voor SC Cambuur onder-15. In het onder-15 team van DFC, in het seizoen 2016-2017, wist hij maar liefst 30 goals te maken in 22 wedstrijden! Dat leverde hem de topscorers titel van dat seizoen op. Het seizoen daarna maakte hij een transfer naar LAC Frisia waar hij in twee seizoenen 42 wedstrijden speelde, 18 goals maakte en 6 assists gaf. Een totaal van 24 doelpuntbetrekkingen in 42 wedstrijden! In het eerste seizoen bij zijn nieuwe club werd hij tweede en speelde hij zelfs play-offs voor promotie, maar deze werden helaas niet gewonnen. In zijn tweede seizoen werd hij aanvoerder van het onder-17 team, voordat hij mocht doorstromen naar de onder-19. In datzelfde seizoen wist zijn team de halve finale van de beker te bereiken.

Mick is een ‘echte nummer 10’, maar kan ook in de spits en als rechter aanvaller of middenvelder uit de voeten. Zijn beste kwaliteiten zijn dan ook dribbelen, passen en zijn scorend vermogen. Verder is Mick een snelle speler die tactisch erg sterk is, met een goede voorzet in huis.

 

Genoeg voor Bethany Lutheran College om naar uit te kijken dus! Het nieuwe team van Mick wist vorig seizoen voor het eerst sinds 2015 te kwalificeren voor The Conference Tournament. Het eerste seizoen onder leiding van coach Derick Lyngholm verliep goed. Ze wisten zelfs een winreeks van 7 wedstrijden neer te zetten, van 10 september tot en met 1 oktober!

De school uit Minnesota heeft een campus van ruim 20 hectare en kijkt uit op de Minnesota River Valley, waar zo’n 50.000 mensen wonen. Bethany Lutheran College biedt 60 majors, minors en andere programma’s aan en heeft daarnaast ook nog eens enorm goede sportieve faciliteiten, zoals twee gymzalen, drie sportvelden, tennisvelden, fitnessruimtes en een indoor-track. Ruim 70% van de studenten woont op de campus, wat zorgt voor een hechte gemeenschap. Kortom; een goede school met een leuk voetbalteam!

Wij wensen Mick enorm veel plezier en succes in ‘The States’ en blijven hem daar op de voet volgen! Wil jij onze talenten ook blijven volgen? Check dan de instagram van KingsTalent: @kingstalentnl

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.