Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

‘Met hard werk van mezelf en KingsTalent heb ik voor Delta State University gekozen’ Ilse Holtkamp

‘Met hard werk van mezelf en KingsTalent heb ik voor Delta State University gekozen’ Ilse Holtkamp

Hoe heeft Ilse Holtkamp de eerste periode in Amerika beleefd? Ze vertelt hieronder haar ervaringen.

Je zit nu een tijdje in de VS. Hoe bevalt alles tot nu toe? Ontzetten goed! Ik heb het erg naar mijn zin en kan niet wachten tot het nieuwe seizoen weer gaat beginnen.

Welke dingen heb je zoal buiten je studie en voetbal om gedaan? Welke plekken heb je bezocht? En welke activiteiten heb je gedaan? In de herfst is het redelijk druk dus ben ik niet heel veel en lang weggeweest. We zijn een dagje met het team naar de Jackson State Fair geweest. Veel groter dan kermissen die ik in Nederland heb bezocht, maar eigenlijk ook wel best wel hetzelfde qua attracties en eten. Toen we een weekend vrij hadden ben ik met wat teamgenootjes naar Little Rock in Arkansas geweest en zijn we daar vroeg opgestaan om de zonsopgang te zien in het Pinnacle Mountain State Park, wat echt ontzettend mooi was. Verder heb ik en een aantal andere teamgenoten Thanksgiving mogen vieren bij een teamgenootje in Memphis. Superleuk om een keer een echte Thanksgiving mee te maken en met hun buurt te vieren. Memphis zijn we toen ook in geweest en we hebben een escape room gedaan.Nu in het voorjaar hebben we wat meer tijd en ben ik een dagje naar Jackson geweest om te wezen shoppen met wat meiden. Soms een dagje weg van de universiteit is eigenlijk wel heel lekker en een boel teamgenoten hebben een auto dus dat is dan wel makkelijk. Verder ben ik een weekend weggeweest naar Starkville om met high school vrienden van een teamgenoot en wat teamgenootjes naar een bandje te gaan. Ook hebben we natuurlijk even Mississippi State bezocht, supergroot en het football stadium zo groot als grote Eredivisie stadiums in Nederland.Komende week is Spring Break en ga ik met wat teamgenootjes naar Pensacola in Florida een weekje genieten van mooi weer en strand hopelijk. 😊

Hoe kwam je op het idee om in Amerika te studeren? En hoe ging je het proces in, wat verwachtte je er van en hoe heb je het ervaren? Ik heb mijn bachelor in Nederland gedaan en in mijn laatste jaar ben ik gaan denken wat ik na mijn bachelor zou gaan doen. Ik wilde eigenlijk al heel lang op hoger niveau voetballen en meer sporten en ik was het jaar ervoor benadert door KingsTalent. Toen ben ik wat meer gaan uitzoeken hoe het werkt en heb ik weer contact gezocht. Zo ben ik destijds eigenlijk het proces ingerold. Ik was relatief laat met het starten van het proces. Ik begon rond april en gelukkig met hard werk van mijzelf en het KingsTalent team heb ik toen begin juni voor Delta State University gekozen!

Wat doe je naast sport en studie in je vrije tijd vooral? In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk altijd met vrienden. We gaan vaak naar een koffie tentje in het dorp of doen een avondje chillen in mijn appartement en dan koken we zelf en daarna kijken we een film of gaan we lekker chillen.

Hoe zit een week er voor jou (ongeveer) uit? Dat hangt heel erg af van de periode. In de herfst is het wat drukker, dan in het voorjaar. In de herfst had ik voetbaltraining op dinsdag, woensdag en donderdag, wedstrijdvoorbereiding op donderdag en zaterdag, een wedstrijd op vrijdag, hersteltraining op zaterdag en een wedstrijd op zondag. Maandag waren we dan vrij. Hiernaast had ik nog school op maandag- en woensdagavond. Op dit moment heb ik voetbaltraining op maandag en woensdag, gewichttraining op dinsdag, donderdag en vrijdag en dan doe ik zelf vaak extra trainingen 1 op 1 of met een klein groepje met de coach of assistent-coach drie tot vier keer per week. In het weekend zijn we dan vrij. En dan school maandag-, woensdag- en vrijdagochtend en maandag- en dinsdagavond. Na spring break wordt het wat drukker en gaan we ook weer wedstrijden spelen.

Hoe kijken ze thuis mee naar jouw avontuur? Houd je veel contact met de mensen thuis? Appen jullie, of bellen jullie met elkaar? Ik probeer veel contact te houden, maar dat is eigenlijk best lastig met het tijdsverschil en als het druk is. Ik app regelmatig met vrienden van thuis en soms facetimen we. Met mijn ouders app ik zo af en toe en probeer ik elke week eventjes te bellen, maar als je allebei druk bent is dat soms lastig haha. Ik heb een groepsapp waar kennissen, familie en vrienden in zitten waar ik af en toe een update in stuur en vertel hoe het gaat om zo toch iedereen een beetje op de hoogte kunnen te houden.

Wat is echt het gaafste wat je tot nu toe mee hebt gemaakt?Dat is een lastige vraag, dat zijn heel veel dingen, maar ik denk toch dat het de trips naar uitwedstrijden zijn. Met het team in de bus onderweg spelletjes spelen, gezellig kletsen en ergens eten, dat zijn gewoon hele goede vibes. En dan met zijn allen in een hotel en de wedstrijden spelen. De sfeer bij wedstrijden is ook iets dat ik nooit ga vergeten hoeveel er wordt aangemoedigd door het team en de band met iedereen in het team.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.