Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Mats Roorda zet US-carrière voort bij Seton Hall!

Mats Roorda zet US-carrière voort bij Seton Hall!

Keeper Mats Roorda verruilt Binghamton voor Seton Hall.

In 2019 maakte Mats Roorda de stap naar Amerika. De dan nog keeper van FC Groningen U23 besloot zijn Nederlandse club in te ruilen voor de Amerikaanse Bearcats van Binghamton University. Hier bewees hij zijn waarde als keeper. Hierdoor pakte hij een prijzenkast vol aan awards. Zo won hij in zijn eerste seizoen bij de Bearcats een ‘America East Co-Rookie of the Week’ award en hield hij meerdere keren de nul. In zijn, tot nu toe, drie seizoenen bij Binghamton wist hij talloze sportieve, maar ook academische awards te winnen. Zo kreeg hij meermaals de ‘Commissioner’s Honor Roll, door zijn hoge GPA. In zijn laatste seizoen won Mats twee keer de ‘Defensive Player of the Week’ award. Daarnaast was hij als keeper belangrijk met zijn reddingen, waardoor hij vaak zijn team redde van een nederlaag.

Na een uiterst succesvolle periode bij de Binghamton Bearcats waarin Mats veel prijzen heeft gepakt, maakt hij de stap naar Seton Hall University en wordt hij een Pirate. Het men’s soccer team van Seton Hall komt uit in de Big East Conference. De Seton Hall Pirates wisten een overall record van 7-4-7 te behalen. Een record die met een nieuwe goalie als Mats volgend seizoen zomaar eens verbetert zou kunnen worden. Een waardige vervolgstap voor de ervaren keeper. Als hij hier wederom weet te slagen, zal een overstap naar de profs niet ver weg zijn.

Wij wensen Mats veel succes en weten dat hij ook hier een succes van zal maken!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.