Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Mats Roorda verruilt Groningen voor New York

Mats Roorda verruilt Groningen voor New York

Gister speelde hij zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen in de bekerfinale tegen AJAX U19 voor 7.000 (!) man. Mats Roorda verruilt deze zomer FC Groningen voor Binghamton University. Na zeven jaar FC Groningen speelt hij na de zomer in New York.

 

 

 

Gister keepte hij zijn laatste wedstrijd in de U19 bekerfinale tegen AJAX U19. Helaas kon hij zijn laatste wedstrijd niet bekronen met de beker (1-3). Maar liefst 7.000 publiek waren getuigen van Mats’ laatste minuten in het groen wit van FC Groningen. Ondanks het verlies kan hij met trots terug kijken op zijn carrière in Nederland. Waar hij bij Wilhelmina Boys begon met voetballen werd hij al snel opgepikt door Willem II / RKC. Vervolgens maakte hij de overstap naar FC Groningen waar hij instroomde in de D1. Dit jaar was hij vaste waarde van de U19 en trainde hij met regelmaat mee met het eerste elftal. Nu na twee jaar U19 verlaat hij de groen witten. Geluk bij een ongeluk speelt zijn nieuwe team ook in het groen!

 

 

 

Deze zomer verruilt Mats dus Groningen voor New York. Binghamton University heeft de strijd gewonnen om de handtekening van de jonge Groninger.

 

 

 

Hoofdtrainer Paul Marco is extreem trots met het binnenhalen van de blonde keeper. Gister zat hij als aandachtig toeschouwer op de tribune bij de bekerfinale tegen AJAX en was onder de indruk. “Binghamton heeft er een nieuwe sterspeler bij. Met de komst van Mats leggen we de basis voor een succesvol seizoen in de American East Conference.”

 

 

 

Eerder dit seizoen was Mats al uitblinker op een internationaal toernooi in Frankrijk. Waar hij naast de toernooi-winst, beslag wist de leggen op de prijs “Beste Keeper”. Nu gaat hij voor het hoogst haalbare in Amerika. Presteren op doel én in de schoolbanken.

 

 

Met uitwedstrijden in Philadelphia, New York, New Jersey, Washington DC, Maryland en West Virginia kan Mats zijn borst natmaken. Dat is andere koek dan uitwedstrijden tegen SC Heerenveen en FC Utrecht. Daarnaast worden de diverse wedstrijden rechtstreeks uitgezonden op ESPN(!).

 

 

 

Wij kijken uit naar de avonturen van Mats en bijven hem natuurlijk volgen! Wil je ook eens weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op en we bekijken gezamenlijk je mogelijkheden!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.