Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Marvin van der Made blikt vooruit op zijn avontuur bij University of the Cumberlands

Marvin van der Made begint zomer 2018 aan zijn avontuur bij het men’s soccer team van de University of the Cumberlands. De 20-jarige aanvaller moet dus nog een aantal maanden wachten, maar blikt met KingsTalent alvast vooruit op zijn avontuur in de VS. 

 

 

Kijk je uit naar je eerste seizoen in Amerika?
Ja zeker weten. Het liefst zou ik er uiteraard nu al zijn alleen moet ik eerst het voetbalseizoen in Nederland nog goed afsluiten en ervoor zorgen dat ik dit jaar mijn studiepunten haal. Maar het kan me niet snel genoeg beginnen.

Wanneer heb je besloten naar Amerika te gaan? En hoe is deze keuze tot stand gekomen?
Ik denk dat ik rond november/december vrij zeker was dat ik het avontuur aan wilde gaan. Daarvoor heb ik er veelvuldig over nagedacht en heb ik goed gekeken hoe deze stap er voor mij uit zou zien.

Maar rond december was ik er vrij zeker van dat ik alles op alles wilde zetten om deze stap te maken.  Ook heeft een teamgenoot afgelopen jaar de overstap gemaakt naar Charlotte en die was daar heel positief over. Dit heb ik daarna zeker meegenomen in mijn overweging.

Vanwaar de keuze voor de University of the Cumberland Athletics?
De keuze kwam voornamelijk doordat de trainer die mij benaderd heeft heel erg overtuigd was van mijn kwaliteiten. Hij waardeert mijn manier van spelen en weet mij goed te overtuigen waarom de stap naar Cumberland de juiste voor mij zou zijn. Daarbij heeft het team als doel om de komende jaren omhoog te kijken en om te investeren in mooie resultaten en dat sprak mij direct heel erg aan. Daarbij sluit de universiteit daar ook heel goed aan op mijn huidige studie en kan ik die daar dus mooi afmaken.

 

Heb je al contact gehad met je toekomstige ploeggenoten?
Nadat er op hun website en social-mediapagina het een en ander over mijn overstap werd vermeld kreeg ik al een aantal berichtjes van mijn nieuwe ploeggenoten dus dat is alleen maar mooi natuurlijk.


Waar kijk je het meest naar uit in Amerika?
Het meest kijk ik uit naar het avontuur dat het gaat worden. Vooral op het gebied van voetbal ben ik heel erg nieuwsgierig waar het me kan gaan brengen. Ik krijg in Amerika de kans om door te groeien en mezelf verder te ontwikkelen als speler en ben heel erg benieuwd waar het me gaat brengen.

Mijn uiteindelijke doel is om bij een profclub aan de slag te gaan en daar zal ik dan ook alles aan gaan doen. Daarbij ben ik heel nieuwsgierig hoe het leven er op zo’n campus er voor mij precies uitgaat zien. Het is toch een verschil met wat je hier in Nederland gewend bent.

Hoe moeilijk was het om VV Capelle, de vereniging waar je je gehele jeugd hebt gevoetbald, te verlaten voor dit avontuur?
Daar heb ik eigenlijk helemaal geen moeite mee. Het is natuurlijk een heel nieuw avontuur en ik ben vastberaden om mezelf door te ontwikkelen. Bij Capelle heb ik een geweldige periode gehad als jeugd- en eerste elftal speler en ben ik ontzettend dankbaar voor wat ik allemaal heb meegemaakt. Echter merk ik wel dat de kans om mezelf door te ontwikkelen minder wordt, vandaar dat dit avontuur op een uitstekend moment komt.

 

Wat verwacht je van het niveau in Amerika?
Ik verwacht een aardig niveau. Veel jongens maken de stap naar het profvoetbal en ook als je kijkt naar waar alle spelers vandaan komen dan zijn dat toch goede clubs van een hoog niveau dus daar verwacht ik wel veel van. Daarbij sta je bijna iedere dag op het veld om te trainen dus zal dit het niveau ook wel omhoog krikken.

Zijn er bepaalde locaties die je gaat of wil gaan bezoeken?
Ja ik wil zeker wel een keer naar New York of andere grote steden. Mijn doel is dan ook om met het team naar de nationals te gaan zodat je door het hele land mooie wedstrijden gaat spelen.  Maar ook om een weekendje naar New York te gaan als de tijd het toelaat lijkt mij uiteraard een geweldige ervaring.


Wat ga je het meeste missen aan Nederland?
Ik weet niet echt of ik bepaalde dingen echt heel erg ga missen, dat gevoel heb ik nou nooit echt. Daarbij kom ik ooit nog terug, wanneer is alleen de vraag. Maar ik ben me er wel van bewust dat bepaalde dingen even wennen worden. Uiteraard heb ik een hele hechte band met mijn gezin en familie waardoor dat zeker in het begin af en toe wat moeilijk kan zijn alleen zal ik zeker met de mogelijkheden van nu goed contact met ze houden en rond de winter even terug naar Nederland keren.

Het zal ook wel even wennen zijn om na de wedstrijd niet alles met mijn vader te bespreken. Normaal gesproken zijn dat wel de gesprekken die ik vlak na de wedstrijd met mijn vader voer en dat zal nu wel een stuk moeilijker worden.

Ook ben ik me er goed van bewust van dat het apart is om bepaalde vrienden een hele tijd niet te zien. En ook snap ik dat bepaalde mensen waar je nu goed mee om gaat, dat dat contact  over 2 of 3 jaar heel erg af zal nemen of verdwijnen. Dat zijn bijvoorbeeld studiegenootjes of teamleden die dan toch wel een beetje hun eigen weg zullen gaan.  Alleen besef ik me wel heel goed dat op het moment dat je de kans krijgt die ik me nu voorgeschoteld krijg, dat je dan wel heel gek bent als je die niet met beide handen grijpt. En dat zal ik ook daar in Amerika zeker in mijn achterhoofd houden.

Tot slot. Hoe ga jij jezelf voorbereiden op deze uitdaging?
Ik ga er gewoon voor zorgen dat ik topfit daar aansluit. Eerst zorgen dat ik in Nederland alles goed afsluit en daarna ga ik me echt voor de volle 100% op Amerika richten.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.