Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Marvin van der Made, MSC Offensive Player of the Week

Marvin van der Made, MSC Offensive Player of the Week

Marvin begon zijn Amerikaans avontuur als een komeet! De University of the Cumberland scoorde afgelopen wedstrijden maarliefst drie maal; allen van Nederlandse productie. Dit ging niet onopgemerkt voorbij en met deze prestatie neemt hij de Mid-South Conference Offensive Player of the Week Award mee naar huis. Er bestaat geen enkele twijfel dat Marvin van der Made direct zijn draai heeft gevonden in de VS. 

 

 

 

Marvin weet zich dus al vrij snel waardevol te maken binnen het team door met zijn scorend vermogen toe te slaan. Het doelpunt dat ongetwijfeld het langst zal blijven hangen is de 2-1 die Marvin glijdend wist binnen te werken, dit doelpunt zorgde er namelijk voor dat de Patriots met nog 15 seconden te spelen in overtime er met de winst tegen Bethel van door gingen.

 

 

We kijken met hem terug naar wat er allemaal op hem af is gekomen de afgelopen dagen.

 

Kun je ons meenemen in de afgelopen wedstrijd. Bethel Univeristy. Jullie komen op 0-1 achterstand. En wat gebeurt er dan?
We kwamen inderdaad op 1-0 achterstand en om eerlijk te zijn waren we ook wel stukken minder aan de wedstrijd begonnen dus was het niet geheel onterecht. En daarna kregen we toch wat meer druk op hun helft en als aanvaller weet je dat de bal 1 keer goed gaat vallen. Volgens mij was er nog een kwartier te spelen dus dan gaat de tijd uiteindelijk toch dringen en merk je dat je met het team alles op alles gaat spelen en gelukkig kreeg ik uit een vrijetrap zomaar de bal voor mijn voeten en gelukkig schoot ik de 1-1 binnen. En toen merkte je in het veld meteen dat hun zenuwachtig werden en dat het opeens alle kanten op kon gaan en zeker als het over-time wordt. En gelukkig kreeg ik in de aller laatste minuut de bal na een goeie voorzet weer voor mijn voeten en schoot ik de winnende goal binnen.

 

 

 

Ver, ver in blessuretijd maak je de winnende. Kun je de ontlading omschrijven van het team?
Ja die ontlading is ongekend. Ik zei het na mijn eerste goal vorige week al tegen mijn vrienden, dat de beleving en ontlading na een goal veel meer is ten opzichte van in Nederland. En dan zeker vrijdag als je de winnende maakt dan weet je niet wat je meemaakt. Spelers rennen in je armen, spelers en coaches en iedereen komt van de bank en de mensen op de tribunes worden helemaal gek. Ze hadden voor de wedstrijd zelf een spandoek voor me gemaakt, hoe bizar is dat? En zo’n overwinning moet uiteraard gevierd worden, dus na het stretchen/cooldown en eten met zijn allen hebben we met wat andere studenten een huisfeestje gehad bij een teamgenootje, dus dat was geweldig! Ook omdat we de rest van het weekend vrij waren.

 

En dan na het weekend is het nog niet gedaan want vanochtend bij het ontbijt tot het eind van de dag ben ik echt de hele dag door door iedereen gefelicteerd. Medestudenten, docenten of sportcoaches die je in de athletic training room tegenkwam en iedereen kent je naam en prestatie na vrijdag. En echt geen enkele sprake van jaloezie bij niemand, in Nederland word alles vrij snel gerelativeerd maar hier is men heel uitbundig en oprecht blij voor je op geïnteresseerd om met je te praten. Dat vind ik echt schitterend van de mensen hier. En dan kwamen teamgenoten me vandaag na de training ook nog vertellen dat ik buiten atleet van de week ook Mid-South Conference speler van de week ben. Dus speler van de competitie van de week. Dus echt veel beter kan het voor mij niet beginnen hier, hier had ik uiteraard alleen maar van kunnen dromen van te voren.

 

 

 

Je zit nu alweer bijna een maand in de VS. Hoe kijk je terug op de eerste maand? Wat is er allemaal op je af gekomen?
Veel, echt heel veel. Het is best een luxe leven dat je hier wordt aangeboden. Eten en drinken is altijd geregeld. Ook kleding en alles is fantastisch gefaciliteerd. Voor onze eerste wedstrijd zijn we eerst 3 dagen gaan overnachten in een echt luxe hotel aan de kust van Savannah. Hier hebben we iedere dag getraind in de ochtend en zijn we in de middag uren naar het strand gegaan om diverse oefeningen te doen en natuurlijk vooral te relaxen en klaar te stomen voor de eerste wedstrijd. Uiteraard het is zwaar want het klimaat is echt heel anders net als de manier van voetbal, alleen daar wordt genoeg rekening meegehouden door fitness coaches en hersteltrainers zodat je optimaal kunt presteren. Je leeft eigenlijk het leven van een goed georganiseerd profelftal, alleen het geld wat zulke spelers verdienen ontvangen we niet, hahah nog niet…;)

 

Wat verwacht je van de komende weken? Je zit duidelijk in de goede flow! Je kunt niet wachten om de volgende wedstrijd(en) te spelen?
Ik verwacht best veel en denk dat mensen van buitenaf dat ook van ons verwachten. We zijn best wel een outsider als het gaat om de titel voor dit seizoen, maar ik denk dat we een vrij stabiel elftal hebben die het iedereen lastig kunnen maken.. Bethel was echt een goed elftal maar puur op wilskracht en die Amerikaanse vechtlust hebben we kunnen winnen. Ik hoop dat we vaker kunnen stunten en een poging kunnen doen tot de nationals, dat ik zeker mijn doelstelling. Ook persoonlijk hoop ik deze vorm door te zetten, het zal moeilijk worden aangezien teams zich gaan weren tegen mij en onze kwaliteiten maar ik heb er vertrouwen in dat het nog veel beter gaat worden allemaal.

 

 

 

Marvin kent zoals eerder gezegd een vliegende start en bulkt van het zelfvertrouwen, hij kan dan ook niet wachten tot het zaterdag is want dan mag hij weer zijn opwachting maken tegen over Union College uit Kentucky. Great job Marvin, keep on going! Wij blijven je volgen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.