Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Marijn van Wandelen gaat het doel verdedigen bij University of Illinois Springfield!

Marijn van Wandelen gaat het doel verdedigen bij University of Illinois Springfield!

De talentvolle keeper Marijn van Wandelen vertrekt volgend seizoen naar Amerika om het doel van University of Illinois Springfield op slot te gooien.

Wanneer Marijn zes jaar is besluit hij om bij zijn lokale voetbalvereniging RKDES te gaan. Op jonge leeftijd weet van Wandelen al dat hij onder de lat hoort. Toen Marijn twaalf was maakte hij de overstap naar Jong Aalsmeer om op hoger jeugdniveau te gaan spelen. Hier speelt hij regelmatig internationale toernooien waar hij twee maal de prijs voor beste keeper weet te pakken. In 2013 zet Marijn weer een stap hoger naar SV Argon om te gaan spelen in de onder 15.  Op zijn 15e speelt Marijn in de onder 17 en komen ze uit in de hoogste nationale jeugdcompetitie waar ze het opnemen tegen professionele clubs. Ook traint hij op zijn 15e al mee met de onder 23. Ook in het onder 19 team staat Marijn te keepen op het hoogste niveau in Nederland en op zijn 18e komt hij vast in het onder 23 team. In 2020-2021 maakt Marijn zijn debuut in het eerste elftal als basiskeeper.

Alle hoge ballen zijn doorgaans voor Marijn en ook afstandsschoten gaan er moeilijk in. Met zijn bijzondere reflexes is hij erg sterk in een op een situaties. In de 16 is hij de baas en coacht hij zijn team door de wedstrijd heen. Marijn is erg gepassioneerd over voetbal. In het verleden heeft hij keeperstraining gegeven voor de AJAX Amsterdam jeugd.

Het mannen voetbalteam van Illinois Springfield komt uit in de Great Lakes Valley Conference in divisie twee. Vorig seizoen hebben de Prairie Stars een overall record van 13-6-2 behaald. Dit record was genoeg voor een stabiele 16e plaats nationaal. Afgelopen seizoen zijn er twee spelers geselecteerd voor het D2CCA All-Midwest Region  team. Wie weet is Marijn de volgende die geselecteerd gaat worden.

Wij wensen Marijn veel plezier en succes toe met zijn avontuur naar de VS!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.