Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Marcelle Thedinga over de Nationals!

Marcelle Thedinga over de Nationals!

Marcelle Thedinga heeft een geweldig seizoen achter de rug met als hoogtepunt het winnen van de Nationals. Hoe heeft ze dit ervaren? Wij spraken Marcelle!

Je zit al een tijdje in Amerika, bevalt het nog altijd?

Het bevalt nog steeds! Dit is nu mijn derde jaar en Florida is nu echt mijn tweede thuis geworden. Ik heb zoveel nieuwe mensen ontmoet, leuke dingen gedaan en herinneringen gemaakt.

 

Hoe heb je de seizoenen hiervoor ervaren?

Goed, in het begin moest ik erg wennen, omdat alles heel anders gaat in Amerika en ik niet goed wist wat ik kon verwachten. Maar omdat we iedere dag trainen leerde ik al snel mijn nieuwe teamgenoten kennen en raakte ik gewend aan het voetballen en studeren in Florida. Nu na tweeënhalf jaar gaat alles automatisch en ben ik super blij dat ik de keuze heb gemaakt om te gaan sporten en studeren in Amerika.

 

Zit er verschil tussen een keeper in Nederland zijn en een keeper in Amerika?

Het grootste verschil is mijn dagindeling en de aanpak. Alles is een stuk professioneler. Ik heb elke dag om twee uur team training en drie keer per week keeperstraining in de ochtend. Daarnaast is speelstijl veel fysieker in Amerika, dus dat was wel wennen.

 

We maken even een sprongetje naar de Nationals, het grootste toernooi. Hoe heb je de aanloop naar dit toernooi beleefd?

We hebben dit seizoen conference, regionals en districts gewonnen dus we hadden een goede aanloop naar nationals. Elke wedstrijd groeiden we als team.

 

Wat verwachtte je van de Nationals?

Om tegen de beste teams van het land te spelen en om National Champion te worden.

 

Hoe voelde het om uiteindelijk de Nationals te halen?

Ik was super blij dat we naar Nationals gingen, want na twee keer in de halve finale te stranden wilde ik graag de finale behalen.

 

Hoe waren de wedstrijden in de Nationals, was er verschil tussen ‘normale’ wedstrijden?

Het grootste verschil was dat we in zes dagen tijd vier wedstrijden speelden in plaats van twee wedstrijden per week. De druk is ook groter omdat het toernooi over is als je verliest.

 

Uiteindelijk win je de Nationals, hoe voelt het om de hoogste titel te winnen?

Het voelt echt geweldig en ik ben zo trots op mijn team dat we hebben gewonnen.

 

Jullie verslaan back-to-back kampioen Tyler Junior College, maakte dit de winst nog meer bijzonder? (Zij waren nog ongeslagen en daarmee ook de favoriet toch?)

Twee jaar geleden verloren we nog in de halve finale van Tyler. Dus is het een extra mooie prestatie om als underdog kampioen te worden en geschiedenis te schrijven voor Eastern Florida is sowieso een bijzonder mooi resultaat.

 

Hoe kijk je terug op het seizoen?

Ondanks dat we wisselende resultaten hebben behaald, kijk ik met een goed gevoel terug op het seizoen omdat we deze winnend hebben kunnen afsluiten.

 

Wat wil je graag nog bereiken op voetbalgebied?

Na het spring semester ga ik naar MidAmerica Nazarene University.

 

Waar kijk je nu naar uit en wat ga je nu doen nu dat het seizoen is afgelopen?

Ik vlieg naar Nederland voor de feestdagen om mijn vrienden en familie weer te zien.

 

Aangezien je nu de Titel hebt gewonnen, is dit dan ook je leukste seizoen geweest?

Ieder seizoen heeft leuke en minder leuke kanten die heel leerzaam zijn en mij altijd bijblijven. Maar om National Champion te worden is een droom die uitkomt.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.