Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Maarten Ritsema verkast naar Northeastern Junior College!

Maarten Ritsema verkast naar Northeastern Junior College!

Done deal! Doelman Maarten Ritsema is momenteel aan zijn laatste seizoen bezig als sluitpost van DZOH uit Emmen. De 19-jarige Ritsema verkast aankomende winter naar Colorado om topsport en studie te gaan combineren bij Northeastern Junior College!

 

 

 

De talentvolle doelman begon zijn loopbaan op 5 jarige leeftijd en werd al snel onder de lat geplaatst, een positie waar Ritsema uitgroeide tot uitstekende keeper. Ritsema werd in de O-11 gescout door VV Emmen, een club waarbij Ritsema meerdere internationale toernooien speelden en ook won. Op 12 jarige leeftijd werd Ritsema gescout door PEC Zwolle waar hij 6 maanden in de jeugdopleiding stage heeft mogen lopen, van een vast verblijf kwam het helaas niet. Ritsema kwam nadien te spelen bij DZOH, een club waar hij zijn grootste successen behaalde. In de O-17 werd Ritsema kampioen en promoveerde hij naar de 4e divisie.. hij was dat seizoen de minst gepasseerde doelman. In het seizoen 2016-2017 maakte Ritsema zijn eerste opwachting voor het eerste van DZOH!

 

 

 

Ritsema groeide in het 1e van DZOH uit tot een ervaren en betrouwbare doelman. De sluitpost staat bekend als een échte leider binnen en buiten de lijnen.. hij is dan ook degene die zijn verdediging als een huis neerzet. Naast zijn coachend vermogen heeft Ritsema uitstekend voetenwerk wat hem een een goede meevoetballende keeper maakt. De opbouw start altijd bij Ritsema en weet met zijn traptechniek bijna altijd een medespeler te vinden, met zijn uitstekende lange trap heeft Ritsema in het verleden al meerdere assists geven. Ritsema is een doelman die elke wedstrijd de volle 100% geeft en geen uitdaging uit de weg gaat.. in 1-op-1 situaties is hij dan ook ijzersterk en moeilijk te verschalken! Deze aspecten maken Ritsema een talentvolle doelman.. ook in de Verenigde Staten is dit niet onopgemerkt gebleven want Northeastern Junior College was er als de kippen bij om de Nederlander in te lijven.

 

 

 

Ritsema zal vanaf januari 2019 het doel gaan verdedigen van de ‘Plainsmen’, hij zal hierbij dus in de voetsporen treden van Olav Sieljes, Koen Romme en Wesley Heijmans die eerder dezelfde weg bewandelden! Wij als KingsTalent wensen Maarten heel veel succes & plezier in de Verenigde Staten en blijven hem op de voet volgen! Zie jij net als Maarten ook wel iets zitten in een Amerikaanse avontuur? Meld je dan nu bij ons aan en wie weet stap jij volgend jaar ook op het vliegtuig!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.