Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Lucas Jacobs, HAAC Offensive Player of the Week

Ongeveer drie weken is Lucas Jacobs in de VS en heeft hij zijn eerste Award alweer binnen. De spelmaker van Baker University wint de Heart of America Ahtletic Conference Player of the Week! Hiermee maakt hij samen met zijn team Baker University een vliegende start van de voorbereiding met een record van 3-0 waaronder twee overwinningen op NAIA top 25 tegenstanders! Met vier doelpunten en 1 assist is hij de koning!

Iemand die dus een groot aandeel had in deze wedstrijden was Lucas Jacobs uit het Brabantse Breda! Lucas wist de Heart Offensive Player of the Week award te winnen, zo wist hij in zijn eerste duel al meteen de magische grens van 10-0 te halen met zijn team. Lucas wist in dit duel al een stempel op de wedstrijd te drukken door twee doelpunten en een assist voor zijn productie te nemen! Lucas start dus vol zelfvertrouwen en wil deze lijn graag door trekken.. die kans doet zich drie dagen later al voor als Vanguard University op bezoek komt, wat drie dagen eerder een makkelijk partijtje bleek te zijn was nu totaal anders. Al na 40 seconden opende Vanguard de scoren door uit een vrije trap de bal binnen te koppen. Vlak na rust wist Baker University de stand weer in evenwicht te brengen door een corner succesvol af te ronden! Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat was ook zichtbaar in de score want deze bleef gedurende de rest van de wedstrijd op 1-1 staan.. totdat daar Lucas  7 minuten voor tijd er eigenhandig met een kopbal de winst over de streep trekt. Op deze manier kroonde hij zichzelf als matchwinner!

Toch moest euforie weer snel plaats maken voor focus want zo stond twee dagen later alweer het volgende thuisduel op het programma: Baker University vs. Georgia Gwinnett College. Weer een partij dat tot het gaatje ging.. weer leek het er op of de wedstrijd zou afstevenen op een 2-2 gelijkspel, toch bleek niets minder waar want weer was daar Lucas die in 90e(!) minuut met een wereldgoal het duel in het voordeel van Bakers University wist te beslissen!

Al met al een uitstekende start voor de Nederlander. Keep up the good work!