Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lieve Schalk vertrekt naar University of Iowa

Lieve Schalk vertrekt naar University of Iowa

Lieve Schalk zal in de zomer van 2021 de overstap maken naar de Iowa Hawkeyes. Ze gaat hockey combineren met haar studie aan de University of Iowa.

 

Lieve begon op haar 6e met hockeyen bij HC Vlijmen. Na één jaar maakte ze al een stap hogerop naar HC Den Bosch. Hier werd ze 3e in het nationaal kampioenschap in de onder-14. Haar talent viel ook op bij het Nederlandse team. Ze speelde in de onder-15 en onder-16 mee met het Nederland.

Bij Den Bosch is Lieve de laatste jaren aanvoerder van haar team geweest. Als defensieve middenvelder is ze zowel verdedigend als aanvallend belangrijk. Lieve scoort regelmatig. Ook geeft ze veel assists, waardoor ze een echte meerwaarde zal zijn voor Iowa.

 

Haar nieuwe school komt uit in de NCAA Division I en Big Ten Conference. Lieve zal gaan spelen tegen ploegen als Ohio State, Penn State en Maryland. Hier spelen ook een aantal van onze talenten, die volgend seizoen tegenover elkaar zullen staan in de strijd om het kampioenschap.

University of Iowa staat als #88 geranked van het land. Wat ontzettend hoog is. Het team van de Hawkeyes telt op dit moment 5 Europese speelsters, Lieve zal nummer 6 worden. Ze spelen hun wedstrijden in het Dr. Christine H.B. Grant Field stadion en telt zo’n 1.000 plaatsen.

 

Wij wensen Lieve veel succes en plezier in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.